Met LINDA. lezeressen voor LINDA. Lab naar Newcastle

Onlangs stond er op LINDA. Nieuws een oproep aan lezeressen om de stedentrip naar Newcastle te gaan testen: een zogenaamde “probeervakantie”. Het aantal aanmeldingen was overweldigend en met veel moeite heeft de redactie van LINDA. twee lezeressen geselecteerd die de overtocht en de bestemming Newcastle zelf gingen beleven, samen met een vriendin. Samen met LINDA. was er een mooi programma opgesteld waar zowel de hoogtepunten van het varen als de hotspots van Newcastle in opgenomen werden. En ik mocht mee vanuit DFDS!

Aan boord

015

Na een kennismaking die voor ons allemaal best een beetje spannend was, gingen we aan boord om onze hutten en het schip te ontdekken. Na een glaasje prosecco bij het wegvaren was het ijs gebroken en kon het gegiechel en geklets beginnen. Er was duidelijk een klik tussen de lezeressen onderling en de crew. Na een fijne maaltijd met uitzicht op zee in het steakhouse was het tijd voor een cocktail op het dek – met prachtig licht waar vooral onze cameraman heel gelukkig van werd – en een afsluitende Aperol Spritz in de bar. Op tijd naar bed want de volgende dag had genoeg verrassingen in petto!

Hello Newcastle!

047

De lezeressen hadden niet echt een beeld van Newcastle zelf, en ook over het programma wisten ze nog maar weinig. Hartstikke leuk natuurlijk! Na het inchecken in het moderne cityhotel Indigo werden de dames aan de – typisch Engelse – blogger Tony J. Harding voorgesteld die hen mee uit shoppen zou nemen. Geen moeilijke taak: Newcastle heeft alles wat een (vrouwen)hart begeert: grote flagshipstores, vintage boetiekjes, bijzondere wijkjes en concept stores. We all love Tony!

It’s all about the bike!

070

Na een droomlunch in The Cook House (aanrader – wat mij betreft het hoogtepunt van deze trip!!) was het tijd voor wat beweging. Onder leiding van de gids van Newcastle Cycle Tours – Fiets én Geordie expert – fietsten we op hele fijne fietsen van The Cycle Hub door Ouseborne Valley (industriële hippigheid), langs de Tyne en – natuurlijk – over een van de vele bruggen. De gids heeft vele leuke en interessante verhalen. De veiligheidsinstructies – gegeven met een prachtig accent – laten ons Nederlanders glimlachen. Wij weten immers wel wat fietsen is! Toch vallen die heuvels enigszins tegen… Een welverdiende break werd echter goed benut in de hele leuke concept store Whosit & Whatsit. Hier lukt het gewoon niet om niet iets te kopen 🙂

Newcastle by night

080

Pleased to meet you! Dit is de naam van het restaurant dat zeker de moeite waard is en waar de menukaart zo mooi is dat het moeilijk kiezen is. Zowel qua gerechten als gin-tonics, wijnen en andere drankjes. Om vervolgens zo het nachtleven van Newcastle in te rollen. Begin met een cocktail in Lola Jeans – genietend van het publiek om je heen, om vervolgens een – al dan niet – hippe club in te duiken. En vergeet nooit: What happens in Newcastle stays in Newcastle…

Goodmorning Sunshine!

089

Eerlijk is eerlijk, wij hebben het getroffen met het weer. Heerlijk zonnig en een aangename temperatuur. Na een goed ontbijt gingen de dames op pad met Lauren, culinaire blogger uit Newcastle en vooral ook heel spontaan en gezellig. Zij nam ons mee naar de Foodhall van department store Fenwick waar je de tijd uit het oog verliest – zoveel moois en lekkers! Na een korte wandeling door de stad kwamen we aan bij The Great British Cupcakery, alleen al een plaatje om te zien. De eigenaresse was eventjes van haar stuk bij het zien van onze groep (we waren met zijn tienen, inclusief cameracrew) maar herstelde zich snel, waarna de meest bijzondere shakes en cupcakes tevoorschijn werden getoverd. Bijna te mooi om waar te zijn. We’ll be back!!

We want more!

Voordat we weer richting cruiseferry gingen, hadden we nog even tijd voor een snelle lunch bij restaurant 21. Een beetje chique maar heerlijk eten, inclusief oesters en een frisse witte wijn. Wij willen hier nooit meer weg!!

PRINCESS Seaways

134

Maar aan elke droom komt een eind, zo ook aan een probeervakantie. De PRINCESS Seaways, het schip waar wij mee terug voeren, maakte alles goed: à la carte diner, bingo – we hadden bijna gewonnen, echt waar! – en heel veel dansjes in de Columbus Club met gezellige Engelsen maakten de trip compleet. En de lezeressen? Die gaan zeker een keertje terug. En ik natuurlijk ook! Wil jij ook op stedentrip? Boek snel op www.dfds.nl/citytrip

BEZOEK DFDS.NL ▸


1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Leuk verslag..
    Maar werd alles betaald voor jullie??
    Wij zij dit weekend nl geweest naar Newcastle en kwamen Blut terug..dacht goedkoop via vakantieveiling ff weg te gaan met m’n gezin..
    Nou op de boot is dat ff rechtgetrokken..jemig wat een prijzen..echt niet normaal..dus hoop je verslag te lezen als je nog eens gaat en alles zelf moet betalen..wij hadden hier een week van weggekund..boot was wel een hele ervaring…

Geef een reactie