De leukste B&B’s in de UK volgens onze fans!

Bed and breakfast

Met je eigen auto naar Groot Brittanië en in een Bed & Breakfast slapen. Dit is vrijheid ten top. De B&B’s hebben vaak maar een klein aantal kamers, waardoor ze knus zijn en er leuk persoonlijk contact met de eigenaren is. Ze bereiden de beste ontbijtjes en kunnen je als geen ander tips geven over wat te doen in de omgeving. Deze B&B’s zijn de favoriete plekjes van onze fans.

B&B Wilderness in Headcorn

‘Heerlijke B&B in een privé tuin en vlak bij de beroemde tuin van Sissinghurst’ – Dirk

Deze B&B biedt drie kleine huisjes, elk gelegen op een eigen plek in de tuin van de B&B. De eigenaren serveren elke dag een vers bereid ontbijt en delen graag hun kennis over de regio met je. De locatie is ideaal, want je bent zo bij de beroemde tuin van Sissinghurst. Als je liever naar de kust gaat zit je hier ook goed, want op 30 kilometer rijden vind je prachtige kustplaatsen.

B&B Wilderness in Headcorn

B&B winderness in Headcorn

B&B The Windmill Inn in Littleworth

‘Super gezellig en heerlijk eten’ – Wouter

Als je de Cotswolds wilt verkennen is deze B&B in Littleworth een goede plek om te overnachten. The Windmill Inn heeft verschillende soorten kamers die allemaal opnieuw gedecoreerd zijn. Naast het continental breakfast dat je hier kunt krijgen kun je ook aanschuiven in het restaurant of het pub gedeelde. Georganiseerde wandelingen en fietstochten door de omgeving vertrekken vanaf de B&B.

Ferintosh Guesthouse in Dumfries

‘Geweldige service en echt Engels ingericht’ – André

Het Ferintosh Guesthouse is gelegen in de rustige buitenwijken van de stad Dumfries. Binnen 5 minuten loop je richting het centrum. De zes kamers zijn ruim uitgerust en je kunt er zelfs je eigen koffie, thee of warme chocolademelk maken. Uiteraard kun je genieten van een full Scottish breakfast en biedt de omgeving verschillende mogelijkheden.

Ferintosh Guesthouse in Dumfries

Ferintosh Guesthouse in Dumfries

B&B Beechborough in Bishopsbourne

‘Leuke, kleine B&B als prima uitvalsbasis voor bezoek aan Canterbury’ – Dirk

Vlak bij Dover vind je deze moderne B&B met drie goedverzorgde kamers. Naast een uitgebreid ontbijt kun je hier ook een avondmaaltijd of een lunch krijgen. ’s Avonds kun je genieten van een pint in de naastgelegen pub. Deze B&B is een goede suggestie voor een bezoek aan Canterbury en omgeving.

Valhalla Gairloch

‘Gelegen aan het water met een uitzicht op Skye en horeca op kruipafstand’ – Albert

Deze B&B wordt gerunt door Nederlandse eigenaren. Zij zijn gevallen voor een huis dat pal aan de kust ligt en met prachtig uitzicht op Skye. Ze bieden een self-service huisje en een twee persoons B&B met continental ontbijt. Als je van de Schotse kust houdt, dan zit je in deze regio perfect.

Valhalla Gairloch

Valhalla Gairloch

Seaholm B&B in North Berwick

‘Prachtige B&B op een geweldige locatie. Gastvrouw Lorena doet alles om het haar gasten naar de zin te maken’ – Bertha

Deze B&B met 4 kamers ligt direct aan de kust in North Berwick. De nette kamers zijn voorzien van alle faciliteiten en voor een frisse neus loop je zo het strand op. Binnen 5 minuten ben in het centrum van Berwick waar je terecht kunt in restaurants en pubs. In de omgeving vind je het bekende Bass Rock en kun je onder anderen zeevissen, zeillessen nemen of over het strand lopen.

B&B Number 18 in South Queensferry (Edinburgh)

‘Kamers met prachtig uitzicht op de railwaybridge’ – Albert

Deze B&B zit in een gezellig familiehuis midden in South Queensferry. De eigenaren zijn zeer flexibel als het gaat om hun service en alle kamers bieden uitzicht op de beroemde railway bridge. In het centrum vind je meerdere restaurants en echte Schotse pubs. Als je het stadsleven wilt proeven dan ben je binnen een half uur in Edinburgh en als je nog even doorrijdt kun je naar Stirling.

B&B Number 18 in South Queensferry

Uitzicht B&B Number 18 in South Queensferry

The Punchbowl in Crosthwaite (Lake District)

‘Rustig maar o zo gezellig hotelletje met een prima restaurant’ – Dirk

Dit hotel met 9 kamers ligt net buiten de drukke hotspots, waardoor je hier heerlijk tot rust kunt komen. Het hotel beschikt over een goed restaurant waar je zowel voor lunch als diner terecht kunt. Het Cumbrian breakfast zit al bij de prijs inbegrepen. Doordat je midden in het Lake District zit is het een prima uitvalsbasis voor wandelingen en andere outdoor activiteiten.

Zelf op reis?

Wil je deze Bed & Breakfasts zelf ontdekken? Vaar met de ferry naar Dover en binnen 2 uur ben je in Engeland. Liever naar Noord-Engeland of Schotland? Kies dan voor een overtocht van IJmuiden naar Newcastle.

BEZOEK DFDS.NL ▸


1 Reactie Schrijf een reactie

  1. O wat mis ik toch de reizen die ik vroeger maakte via jullie. Boot en caravanpark in een deal. Zeker 30 x gedaan. Betaalbaar ook voor de niet zo grote beurs omdat in voor en na seizoen er veel caravans leegstonden. Zo hebben wij heel Great Brittain bereisd.

Geef een reactie