LEGO World – één groot feest!

LEGO World Utrecht

Het is zover: na maanden van voorbereiding en spannende momenten ging LEGO World dinsdag 18 oktober van start.

Hoe het ook alweer begon…

DFDS bestaat dit jaar 150 jaar (!) en daarom wilden we iets groots doen. Omdat zowel DFDS als LEGO grote Deense bedrijven zijn is er een mooie samenwerking ontstaan: Samen hebben we het grootste LEGO schip ter wereld – genaamd Jubilee Seaways – gebouwd en we hebben hier zelfs een vermelding in het officiële Guinness World Records Book mee behaald. Trots als een pauw natuurlijk!

Hoe het verder ging…

In augustus is het schip aan haar Europese tournee begonnen. Via Calais, Dieppe, Tallin en Oslo is het schip uiteindelijk naar IJmuiden gekomen. Dat was even spannend aangezien er even wat verwarring bij de douane was ontstaan over de invoerrechten en er flink wat legosteentjes los lagen bij aankomst in IJmuiden. Na een provisorische reparatie was het moment daar: de tour door Nederland kon beginnen!

Hoe het schip Nederland veroverde…

JUBILEE Seaways op scholentour

Het schip ging langs verschillende scholen en het Sophia Kinder Ziekenhuis in Nederland om vervolgens op vrijdag naar de Jaarbeurs in Utrecht gereden te worden. Oplettende lezers valt het op dat dit vier dagen voor het begin van de beurs was, en dat klopt. Een trailer met een schip van meer dan 12 meter lang moet namelijk als eerste geplaatst worden.

De voorbereidingen op de Jaarbeurs…

Dan staat het LEGO schip op zijn plek maar dan ben je er nog niet. De officiële LEGO bouwers die het schip hebben gebouwd, kwamen het weekend naar Nederland om de afgevallen steentjes weer op het schip te zetten. Zij zijn maar liefst twee dagen bezig geweest met deze restauratie! Vervolgens hebben we mooie banners laten maken om de stand aan te kleden en een echte LEGO Oceaan neergezet, vol licht- en donkerblauwe steentjes.

Daarna moest er nog een doekje over alles gehaald worden (ook over het zeil onder het schip) en Jubilee Seaways stond te shinen, klaar voor de show!

De eerste dag LEGO World…

Ik was er om 7 uur omdat RTV Utrecht een opname wilde maken. De Jaarbeurs ging speciaal voor ons zo vroeg open, een hele eer. Na een leuke opname was het wachten tot 10 uur, tot de deuren van de Jaarbeurs open zouden gaan en de kinderen zouden binnenstromen. Of eigenlijk stromen.. Vanaf de eerste minuut was het een groot feest! Kinderen – en vaders en opa’s – begonnen naar hartenlust te bouwen, zowel op onze bouwtafels als in de oceaan. Vooral de lichtblauwe steentjes waren in trek: blijkbaar een heel bijzonder kleur voor de kids!

En wat deed ik zoal deze dag: steentjes sorteren, steentjes terugleggen, steentjes uit elkaar halen, steentjes helpen zoeken en vooral: heel gezellig kletsen met (groot)ouders & kinderen!

Vandaag zit ik weer op kantoor – met lichte spierpijn in lijf en leden maar vooral in mijn vingers – en hoewel ik enerzijds blij ben met de (relatieve) rust, mis ik de LEGO kids best 🙂

PS: ga jij ook naar de beurs? Kom dan naar onze stand in hal 4 en maak kans op een MiniCruise voor het hele gezin!!

LEGO World in de Jaarbeurs Utrecht is dagelijks geopend van 10-17 uur en duurt nog tot 24 oktober 2016.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie