Mexicaans genieten bij Las Iguanas in Newcastle!

Las Iguanas

Geïnspireerd door de blogs van de Newcastle locals vol tips vond ik het tijd voor een zomerse stedentrip naar Newcastle. Een van de tips van local Sophie was het 18 maanden oude restaurant Las Iguanas. En tips van locals moet je opvolgen: die zijn altijd goed!

Zomerse temperaturen

Een zomerse stedentrip was het zeker! Zonnig en 25 graden. Zalig… het leken wel Mexicaanse temperaturen. De stad bruist echt op zo’n zomerse dag. Een gezellige markt bij Grey’s Monument, volle terrassen aan de Quayside en een park vol met studenten en werkende mensen die van hun lunchbreak genieten. Met zulk lekker weer kon ik ook niet anders dan ’s avonds op zoek gaan naar het Mexicaanse tapasrestaurant Las Iguanas in de Newcastle. Het was vrij laat in de avond en een reservering had ik niet. Dus met onze ‘fingers crossed’ liepen we naar binnen…

Las Iguanas restaurant in Newcastle

Een tafeltje in het restaurant was niet meer te verkrijgen (op zich een goed teken), maar in de bar kon ik plaats nemen en ook van de tapas genieten. Trust me… dat hebben we gedaan! We begonnen met een cocktail. De barman stond lekker te shaken achter de bar om vervolgens een refreshing cocktail voor ons te zetten. Niet veel later werden de tapas geserveerd en kon het smullen beginnen. Wat een Mexicaans feestje! Tip: start met de Nachos. Ze zijn simpelweg goddelijk. Zó horen Nachos te zijn. Het restaurant heeft een modern, kleurrijk en vooral fris design. Niet zo’n flamingo gehalte, maar echt een stylish nonchalant restaurant. Latin Chic zoals ze het zelf noemen.

And if you don’t trust me… Op TripAdvisor krijgt dit restaurant 4 sterren. Een paar leuke quotes:

“Fantastic Vegetarian Choices”
“Fab amazing food!! And fab cocktails!!!”
“Fantastic flavour and good price.”
“Absolutely authentic Mexican experience”

Dus ben je binnenkort een avond in Newcastle… Go Mexican, go to Las Iguanas Newcastle!

STEDENTRIP NEWCASTLE ▸


Geef een reactie