Een lang weekend naar het Lake District

Lang weekend Lake District - sla de Hardknott Pass niet over!

Het was alweer 18 jaar geleden dat ik in het Lake District was. Véél te lang geleden, bleek toen ik er vorige week voor een lang weekend naartoe was. Zo’n lang weekend is perfect voor een korte trip in het voorjaar. Je kunt in korte tijd veel zien & doen in deze prachtige regio. Onze uitvalsbasis was Grasmere, een mini-plaatsje met een paar pubs, tearooms en hotels. Het ligt middenin het Lake District dus vanuit hier kun je alle kanten op. Dat hebben we dan ook gedaan!

De heenweg: Toeren door Borrowdale, Buttermere & Honister

Als je aankomt met de ferry in Newcastle, rijd je het best over de grote weg richting Carlisle. Vervolgens via de M6 naar beneden. Sla bij Penrith rechtsaf de A66 op en maak een tussenstop bij de Castlerigg Stone Circle, het Stonehenge van het Lake District. Vervolgens zijn wij in Keswick gestopt voor een lunch, een gezellig plaatsje met die typisch Engelse huizen, ik vind het prachtig!

Een heel mooie route om deze dag af te sluiten is een rondje Borrowdale / Buttermere / Honister. Rijdt vanuit Keswick via Grange naar Buttermere en vervolgens naar Low Lorton om te eindigen bij Keswick, vanwaar je snel kunt doorrijden naar Grasmere. Bezienswaardigheden onderweg: Grange – een minidorpje met een fotogenieke brug en de Bowder Stone, een ‘geological oddity’ zoals het ons mooi omschreven werd. De route waar je over rijdt – de Honister Pass richting Buttermere – is waanzinnig en een bezienswaardigheid op zich.

Dag twee: Wrynose & Hardknott Pass

Op deze route snap je waarom het Lake District ook wel ‘Schotland in het klein’ wordt genoemd. Check ook de blog van Dirk over de Wrynose & Hardknott Pass. Zijn toevoeging dat deze route ‘niet voor doetjes’ is, kan ik zeker beamen. Voor deze route is een beetje rij-ervaring zeker gewenst, maar dan wordt je ook wel beloond met ongelooflijk mooie vergezichten over het ruige landschappen. De hellingen (tot 30%) zijn ronduit spectaculair. Als er één ding is wat je echt niet mag overslaan in het Lake District, is het wel deze route. In het pittoreske Eskdale Green kun je daarna even bijkomen van deze route. Tip: op vertoon van je DFDS boardingpass ontvang je 10% korting bij Ravenglass & Eskdale Railway.

De terugweg: via Ambleside naar Penrith

Tijd om weer richting de ferry te rijden! Dat doe je bij voorkeur natuurlijk via een mooie route. Rijd een klein stukje naar het zuiden naar Ambleside – trouwens een leuk plaatsje om nog even een kop koffie te doen – en Troutbeck Bridge, en dan richting het noorden via Ullswater naar Penrith. Een heel gave route door een mooie vallei. Bij Ullswater kun je mooie vaartochten maken over het meer, op vertoon van je DFDS boardingpass ontvang je 10% korting bij Ullswater Steamers.

En, staat een lang weekend naar het Lake District nu ook op jouw wensenlijst?

OVERTOCHT NAAR NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Vooral bij Hardknott pass moet je niet schrikken als 1 van je aangedreven wielen even los komt onderweg naar boven 🙂 . Samen met een tegenligger tussen twee grote rotsblokken door is een aparte ervaring.

Geef een reactie