Korte roadtrip naar Engeland met kids. Doen? Doen!

Roadtrip met kinderen - doen!

De herfstvakantie is wat mij betreft een heerlijke tijd om ‘even’ naar Engeland of Schotland te gaan. Een dag of 5 is bijvoorbeeld prima te doen, de eerste en de laatste nacht slaap je aan boord van ons schip. Daartussen heb je nog 2 nachtjes nodig. Niet te lang, en zeker niet te duur. Als je niet op de – over het algemeen – drukke vrijdag of zaterdag vertrekt scheelt dat al veel in de kosten. Een leuke B&B, hotel of vakantiewoning is het enige wat je nog nodig hebt.  

Northumberland

Kies bijvoorbeeld eens voor Northumberland. Echt één van mijn favoriete streken. Hiervoor hoef je echt niet naar Schotland. Zeker niet als je kinderen hebt. Het grote voordeel is de korte reistijden. Als je ‘s morgens aangekomen bent in Newcastle dan heb je jouw bestemming na een uurtje bereikt en kun je leuke dingen doen. Ook de laatste dag heb je nog een volledige vakantiedag voordat je naar de haven rijdt, want je vertrekt pas in de namiddag weer. Als je 2 nachten accommodatie boekt dan heb je drie volle dagen om leuke dingen te doen. Mijn top 10 to do’s:

1. Alnwick Castle

Alnwick Castle

Een prachtig kasteel dat vooral bekend is geworden door Harry Potter. Leuk voor kinderen maar zeker ook voor ouders, als je de tuinen en het kasteel combineert ben je zeker een dag onder de pannen. Tip: voor lunch, koffiebreak of diner ga je naar het Treehouse. Een enorme boomhut.

2. Hadrian’s Wall

Hadrian’s Wall

Een vervallen muur met grote historie. Toegegeven, niet elk stukje “muur” is even interessant. En soms is het bijna niet meer zichtbaar maar er zijn echt voldoende interessante plekken waar de natuur fantastisch is of er nog veel historie te vinden is. Oude Romeinse forten, prachtige uitzichten en … veel schapen. Het stuk tussen Corbridge en Brampton is zeker aan te raden.

3. Bamburgh

Bamburgh Castle

Misschien wel een van de meest spectaculair gelegen kastelen van Engeland. Bamburgh is een leuk dorpje, het strand en de duinen nodigen uit om uit te waaien.

4. Kielder Forest

Go APE

Een heerlijke bosrijke omgeving om te wandelen en lekker buiten te zijn. Wandelen, mountainbiking, vissen… Er is genoeg te doen. Ook een aanrader: Go Ape! Tree Adventure in Matfen.

5. Lindisfarne / Holy Island

Bijzondere plek waar ooit de Vikingen aan land gekomen zijn. Let op: alleen te bereiken bij laag water.

6. Dagje Newcastle

Newcastle met kinderen

Handig om op de laatste dag te plannen, dan ben je meteen weer in de buurt van de ferry. Newcastle is altijd leuk en er is genoeg te doen voor het hele gezin. Ook een aanrader voor rainy days.

7. Durham

Officieel niet in Northumberland gelegen maar zeker een bezoek waard. Een prachtig universiteitsstadje, met een prachtige kathedraal.

8. Northumberland Coast tussen Bamburgh en Amble

Northumberland Coast

Deze toeristische route voert je langs de schattige kleine dorpjes die aan de kust zijn gelegen. Genoeg plaatsen om de auto te parkeren en lekker rond te struinen.

9. North Shields

Een aanrader als je nog tijd over hebt voordat je moet inchecken. Een gezellig klein dorpje waar het op zaterdag erg druk is vanwege de markt.

10. Ritje van Otterburn naar Alnwick

Volg vanuit Otterburn de B6347. Ook weer een prachtige rit door de prachtige natuur van Northumberland. Genoeg plekken om even de auto te parkeren en de omgeving te verkennen.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Celest

Geplaatst door

Functie: Head of Campaign Management

Geef een reactie