Klaipeda – meer dan een havenstad

Maritiem Old Mill Hotel Klaipeda

Wil je de charmante havenstad Klaipeda leren kennen tijdens je vakantie? Lees hier de beste tips! Klaipeda, de oudste stad in Litouwen, verwelkomt je met een charmant stadscentrum en een schilderachtig strand- en duinlandschap.

Poedersuikerstrand in Litouwen

Als je wilt genieten van rust op een idyllisch en wit zandstrand, dan is Smiltyne Beach de plek voor jou. De plaats Smiltyne ligt in het Curonian Spit National Park en is te voet of met de fiets te bereiken. Hier kun je adembenemende zonsondergangen zien! Een andere leuke attractie voor jong en oud is het Maritiem Museum met een eigen dolfinarium.

Bijzondere sculpturen

Klaipeda staat vol met vele sculpturen die zeker je aandacht trekken tijdens een wandeling door de stad. Het bronzen beeld “Ännchen von Tharau” is wereldberoemd en is te vinden op het pittoreske theaterplein in het centrum van de stad.

Theaterplein Klaipeda

Struin door de stad

Een mooie wandeling aan de oevers van de Danė-rivier is zeker een aanrader. Uiteindelijk kom je in de oude stad met mooie gerestaureerde vakwerkhuizen uit de 18e eeuw. Een ander toffe bezienswaardigheid is Herkaus Manto. Hier vind je kleine sculpturen en bordspellen, die zijn geïntegreerd in een parkbank. Aan het einde van de straat vind je nog een juweel van de stad, het Sculpture Park. Een perfecte plek voor mensen die van rust houden.

Culinair Klaipeda

Als je een leuke plek zoekt om te dineren in Klaipeda, probeer dan eens Meridianas. Een nieuw, modern en luxe restaurant op een schip! Ook restaurant Monai is een aanbeveling waard. In 2018 won het de tweede plaats voor beste Litouwse restaurant. Het is echt een culinaire hotspot. Voor veganisten is de bietensoep (Zalioji virtuoso) een aanrader, een veganistische versie van traditionele Litouwse soep.

Meridianas Klaipeda

Brouwerij in Klaipeda

Voor veel Litouwers hoort bij een goede maaltijd ook een biertje. Dus wat dacht je van een brouwerijbezoek? In Švyturys, de op een na oudste brouwerij van Klaipeda, kun je deelnemen aan een bierproeverij. Daarnaast kun je ook tijdens het productieproces uitkijken over de meesterbrouwers. Het moderne industriële gebouw met zijn hoge boogramen en rode bakstenen doet je denken aan het historische en architecturale erfgoed van de haven. De rondleidingen kunnen in het Engels en Duits worden geboekt.

Bierbrouwerij Klaipeda

Winkelen in Klaipeda

Het grote winkelcentrum Akropolis nabij de DFDS-terminal biedt een combinatie van bekende maar ook Litouwse merken (adres: Taikos pr. 61.). Als je op zoek bent naar iets unieks, bezoek dan zeker de Kopa Boutique, waar je Litouwse designkleding en accessoires vindt (Adres: Turgaus St. 20)

Winkels Klaipeda


Het nachtleven van Klaipeda

Het uitgaanscentrum in Klaipeda ligt aan de Zveju-straat, waar talloze pubs en nachtclubs zijn gevestigd. Bij Sky Bar Viva la Vita heb je onder het genot van heerlijke cocktails een geweldig uitzicht over Klaipeda .

Uitzicht Skybar Viva La Vita

Stuur een kaartje!

Laat je familie en vrienden zien hoe mooi Klaipeda is en stuur ze een ansichtkaart. Breng dan gelijk een bezoekje aan het Centrale Postkantoor en doe daar je kaart op de post. Het postkantoor is een van de oudste gebouwen in Klaipeda en van binnen is het gebouw nog voorzien van een authentiek interieur. Het postcomplex bevindt zich in de Lindenstraße. Hier vind je neogotische en art nouveau architectuur.

Postkantoor Klaipeda

Hoe reis je naar Klaipeda?

Met onze ferries reis je ontspannen van Kiel naar Klaipeda over de Baltische Zee. Geniet nu van een fantastische aanbieding en maak een citytrip naar Klaipeda vanaf €99 per persoon.

IK WIL NAAR KLAIPEDA ▸


Geef een reactie