Kerstshoppen in Edinburgh en meer

Kerstshoppen in Edinburgh: kerstmarkt

Normaal gesproken heb je aan een paar dagen in Edinburgh al te weinig tijd om alle bezienswaardigheden te bekijken. In de kerstperiode heb je alleen al voor alle kerstactiviteiten en kerstshoppen een paar dagen extra nodig. De stad is één grote kerstattractie. Om je een beetje op weg te helpen, heb ik mijn top 5 op een rij gezet inclusief handig plattegrondje.

1. Kerstmarkten

Met stip op 1: kerstmarkten. Vanaf eind november tot begin januari zijn er 3 verschillende kerstmarkten in het centrum van de stad. De European Christmas Market (2, East Princes Gardens), Childrens Market (15, Andrew Square) en de Scottish Market (14, Rose Street). Elke markt met zijn eigen sfeer, koopwaar, eten, drinken en entertainment.

Kerstshoppen in Edinburgh: Santa's grotto2. Santa’s Grotto in Santa Land

Uren staan ze er voor in de rij, de kinderen die een bezoek willen brengen aan de kerstman. Niet alleen is er een Grotto in Princes Gardens (7) maar ook de grote warenhuizen hebben vaak een echte Grotto. Dit jaar is er zelfs een in de Botanische Tuin. De entree is niet gratis, maar daar staat tegenover dat de kinderen wel een klein cadeautje van de kerstman krijgen. Hoe spannend is dat?

3. Reuzenrad en Star Flyer

Speciaal uit Amsterdam overgekomen, staat dit rad in Princes Gardens (6) te pronken met maar liefst 20.000 lichtjes. De gondels zijn dicht, dus je hebt geen last van de wind en kou als je daar bovenin hangt. Op Andrew Square staat een andere hoge attractie, de Star Flyer (13). 60 meter hoog, die per rit 36 mensen mee naar boven neemt. Vanuit beide attracties heb je een fantastisch uitzicht over alle festiviteiten en de uitbundige kerstversiering onder je. Reserveringen maak je online. Deze zijn wel datum- maar niet tijd-gebonden.

4. Kerstshoppen

Alles is uitbundig versierd in Edinburgh. De etalages zien er fantastisch uit en de winkels twinkelen en glimmen je tegemoet. De gelegenheid om voor het thuisfront wat kerstcadeautjes in te slaan. Ben je om wat voor reden dan ook op zoek naar een glitteroutfit of iets voor een galafeest? Dan ben je hier op de juiste plek. Van lang tot ultrakort, strak of wijd, ingetogen of juist een en al bling bling, ze hebben het in alle kleuren en maten. Met bijpassende schoenen en tasjes.

5. Kerstactiviteiten

Nog niet uitgekeken, dan is een bezoek aan de ijsbaan (4) altijd leuk. Of maak een ritje met de Santa trein (9) of baan je een weg door het doolhof (8). Kortom er is voor elk wat wils. En die dagen kom je echt wel door.

Als klap op de vuurpijl: Hogmanay

De jaarwisseling (Hogmanay) vormt de afsluiting van alle festiviteiten. Een enorm straatfeest in het centrum van de stad. Geloof het of niet, maar er zijn maar liefst 80.000 mensen uit alle delen van de wereld op de been die genieten van het entertainment op 12 enorme schermen, vuurwerk, bars en pubs die hun tenten hebben opgeslagen langs de straten. Het hele centrum is afgesloten voor verkeer en iedereen die er bij wil zijn moet een entree-kaart kopen. Dat kan online. Maar wees er snel bij want vol = vol.

Mocht je dit jaar gaan kerstshoppen in Edinburgh, dan wens ik je alvast heel veel plezier! Eerder gaf Lenneke tips voor kerstshoppen in Newcastle en kerstshoppen in Londen.

Kerstshoppen in Edinburgh: plattegrond

Plattegrond kerstshoppen in Edinburgh

KERSTSHOPPEN IN EDINBURGH ▸


Geef een reactie