Kasteelovernachtingen in het Verenigd-Koninkrijk

Leeds Castle

Altijd al gedroomd van hemelbedden, kamers vol geschiedenis en grote kroonluchters? In Engeland zijn veel kastelen gerestaureerd en omgetoverd tot hotels. Wij geven je een selectie voor een romantisch verblijf in een prachtig kasteel. We kunnen je geen Buckingham Palace beloven, maar deze kastelen zullen je zeker niet teleurstellen!

Terug naar de 13e eeuw – Hever Castle, Kent

Met de hoge torens, de gracht rondom het kasteel en de prachtige tuin behoort Hever Castle zeker tot een van de mooiste kastelen in Engeland. In de 13e eeuw behoorde dit kasteel tot de familie Boleyn. Anna Boleyn bracht haar jeugd hier door voordat ze met de koning Hendrik VIII trouwde. Tegenwoordig kun je zelf in dit 13e-eeuwse landgoed verblijven. Het hotel heeft 28 kamers waarvan sommige met prachtig antiek meubilair. Onze favoriet? De Edward VII-suite en het kingsize hemelbed. Geniet in Hever Castle van een uitgebreid ontbijt, een bezoek aan het kasteel en maak gebruik van de toegang tot de kasteeltuinen buiten de bezoekers openingstijden om. Je kunt dus in alle rust genieten van een zonsondergang.

Hever Castle

Tennissen en ontspannen – Augill Castle, Cumbria

Dit Engelse kasteel in neogotische stijl staat bekend om zijn ontspannen sfeer. Het biedt een selectie van luxe kamers en het hotel heeft veel faciliteiten om heerlijk te kunnen genieten en te ontspannen.  Het hotel heeft elke ochtend een smakelijk ontbijtbuffet met homemade muffins en pannenkoeken. Er is een kleine bioscoop, een tennisbaan, een bar waar je kunt dineren of genieten van een traditionele Engelse afternoon tea en als je echt tot rust wilt komen is er ook nog een massage service. Ook de omliggende natuur is prachtig en het Lake District ligt op ongeveer 45 minuten rijden.

Augill Castle

Het eeuwige Schotland – Dalhousie Castle, Edinburgh

Dalhousie Caslte ligt op een paar kilometer van Edinburgh en is een must voor degenen die willen genieten van de rust van het platteland, maar ook het bruisende Edinburgh willen ontdekken. Het prachtige kasteel is gebouwd in de 13e eeuw en daarmee het oudste, bewoonbare kasteel in Schotland. De kamers zijn ingericht in de traditionele Schotse stijl met veel aandacht voor detail. Een heerlijk ontbijt met verse en lokale producten mag niet ontbreken bij dit verblijf. Het hotel heeft bovendien ook een kleine spa en een mooie wijnkelder.

Dalhousie Castle

Treed in de voetsporen van Koningin Victoria – Inverlochy Castle, Highland

Inverlochy Castle is een fantastisch kasteel in de West Highlands, een paar kilometer van de historische stad Fort William. In 1873 bezocht koningin Victoria het kasteel en verklaarde dat ze nog nooit een plek had gezien die zo charmant of romantisch is. En dat is niet voor niets: het landgoed ligt aan de voet van de Ben Nevis, in een landschap met imposante meren en groene heuvels. Naast comfortabele en moderne kamers heeft het landgoed ook nog een tennisbaan, valkerij, biljart en de mogelijkheid om te gaan vissen. Of ga dineren in het restaurant dat bekend staat om zijn keuken die Britse en Franse invloeden combineert.

Inverlochy Castle
BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie