Jonge honden op voetbalreis naar Newcastle

Op voetbalreis naar Newcastle

You’re a shitty referee, you’re a shitty, you’re a shitty, you’re a shitty referee. Het Stadium of Light trilt op zijn grondvesten bij het geven van een onterechte penalty tegen de thuisploeg. Goal! Everton schiet de gelijkmaker binnen en de uitsupporters die een ring boven mij zitten laten het stadion dreunen met enig gelijkenis aan de koppijn van vanmorgen. Mijn voetbalreis Newcastle was…MENTAL! 

Veel bonnetjes van 9 euro…..

De dagen worden korter en ik begon weer in mijn jaarlijkse wintersleur te komen. Het was tijd om er even tussenuit te gaan. Wat beter dan met één van je beste vrienden op voetbalreis naar Newcastle. Om de reis in stijl te beginnen zijn we in plaats van met de auto of het vliegtuig, met de DFDS cruiseferry gegaan. Voor iedere voetballiefhebber een aanrader. Ik was nog nooit aan boord van een cruiseschip geweest en wist dus niet wat ik moest verwachten. Windkracht zes op open zee maakte de overtocht enigszins een ‘bumpy ride’, waarbij je je biertje goed in de gaten moest houden. Na een uitstekend buffet zijn we naar de gezellige Columbus Club gegaan. Al snel vlogen de bingocijfers ons om de oren en genoten we van de eerste halve liters. Op twee getallen na liepen we de Bingo mis maar dit werd ruimschoots gecompenseerd met een spelletje roulette in het casino. Na een centje meer en een zak vol 9 euro bonnetjes (2 bier) werden we in slaap geschommeld door de deining.

Biertje aan boord

De toerist uithangen

Aangekomen in Newcastle werden we met de bus van de terminal naar het centrum gebracht. Op nog geen vijf minuten lopen ligt het Holiday Inn Express hotel. Bagage afgeven en eropuit! Na wat snelle aankopen in Eldon Square (zoals mannen dat graag zien) zijn we op zoek gegaan naar een sportsbar. Gevonden! The Fluid Bar ligt vlakbij St. James’ Park en is de plek om ’s middags rustig bij te komen van je reis. Terwijl we genoten van één van de lekkerste hamburgers ooit, werd op schermen de topper Liverpool – Chelsea uitgezonden. Ik spoel even door naar de avond gezien iedereen wel weet hoe een etentje verloopt. Players Bar was waar onze  kroegen/club tocht begon. Schaars geklede dames serveerden ons de drank en vulden met hun charmes vrijwel de hele tent met mannen. Even later stonden we in de Tiger Tiger Club. Hier begon de ‘Geordie Shore madness’ en was er een goed gemixte dansvloer. Kijk niet raar op wanneer een vrouw van 40 jaar je in je billen knijpt. Dit hoort er allemaal bij in Newcastle, waar jong en oud nog ieder weekend uit hun dak gaan. Na korte tussenstops in Club Label, Sinners & Long Bar hebben we de avond afgesloten in de welbekende Florita’s Club. Hier hebben we de nacht tot 2 uur doorgetrokken.

Newcastle by night

Come On Son! Forward! Get him!

Het is matchday en vanaf ons hotel worden we met de bus naar Sunderland gebracht. Aangekomen bij het stadion kopen we twee Sunderland sjaaltjes en mengen ons in de menigte. Supporters van zowel Sunderland als Everton lopen hier gewoon door elkaar zonder enige vorm van agressiviteit. Eenmaal in het stadion kunnen we letterlijk de grasmat aanraken en genieten nog even van de heerlijk najaarszon. Het stadion loopt langzaam vol en aan de groepen mensen te zien is een wedstrijd Sunderland echt iets waar de hele stad voor uittrekt. Het eerste fluitsignaal klinkt en de clubliederen galmen door het Stadium of Light. Iedere keer weer maakt de sfeer in de Premier League indruk op me. Het spel is slecht maar wordt gecompenseerd met passie en strijd zoals het echt Engels voetbal betaamd. De wedstrijd eindigt 1-1 en iedereen verlaat gezamenlijk het stadion. Eenmaal terug in de bus besef ik dat de reis vrijwel voorbij is en kan ik niet wachten om heerlijk te slapen in de hut aan boord.

In het Stadium of Light

ONZE VOETBALREIZEN ▸


Geef een reactie