Jagen in Schotland en Engeland

Jagen in Schotland en Engeland

Engeland is van oudsher een perfect land om in te jagen, maar ook Schotland heeft geweldige jaaggebieden. In Groot-Brittannië hoort het bij het dagelijkse leven van de lokale bevolking: Jong en oud jaagt. Vooral in de dorpjes wordt jagen er al met de paplepel ingegoten. Tijdens een vakantie in Engeland of Schotland zijn er veel mogelijkheden om te jagen. Lees hier de beste tips en maak gemakkelijker een keuze tussen alle opties voor jagen in Schotland en Engeland!

West Highland – Jachtreis West-Schotland

In het westen van Schotland ligt West Highland, een door toeristen onontdekt stukje Schotland, jaagliefhebbers halen hun hart hier op! ‘West Highland Hunting’ organiseert verschillende jachten, maar hier zijn ze vooral bekend om hun fazantenjacht.

Peebles – Jagen Zuid-Schotland

Bij het dorpje Peebles kun je jagen bij ‘Sika Stalking’. Jaag in de prachtige omgeving van Zuid-Schotland en geniet van de uitzonderlijke rust en schoonheid van de omgeving. Peebles ligt ten zuiden van Edinburgh, dus wanneer je het bruisende stadsleven van deze historische stad wilt ontdekken, kan dit ook!

Jagen

Cairngorms National Park – Jachtreis Hart van Schotland

In het ‘Cairngorms National Park’ in Schotland kun je bij verschillende organisaties terecht voor een spannende jaagpartij. Vooral de jacht op (edel)herten, fazanten en korhoen is hier populair. Dit mooie gebied is zeker het verkennen waard.

Dunkeld – Jagen Midden-/Oost-Schotland

Vlakbij het karakteristieke plaatsje Pitlochry ligt Dunkeld. ‘Dunkeld Clay Pigeon Shooting’ is een toegankelijke en vriendelijke jaagclub in Schotland. De medewerkers doen hun best om het iedereen naar zijn zin te maken. Je kunt fijn overnachten bij Atholl Palace tijdens een jaag vakantie in Schotland, dit hotel is gevestigd in een historisch kasteel. Aanrader!

Brechin – Jachtreis Oostkust van Schotland

Bij ‘Dalhousie Estates’ heten Lord en Lady Dalhousie je welkom op hun jachtterrein in de kasteeltuinen. Deze locatie is gelegen in het plaatsje Brechin aan de oostkust, hier beleef je een leuke jachtreis. Je kunt hier ook vissen en mooie wandeltochten maken. Een hoteltip in de buurt is Murraypark Hotel.

Northumberland – Jagen Noord-Engeland

Het jachtgebied van Northumberland staat vooral bekend om zijn unieke grouse (korhoen) jacht. Voor beginners en voor geoefende jagers: voor ieder wat wils!

Als je de ferry IJmuiden-Newcastle neemt, ben je zo in Noord-Engeland en Schotland. Kijk op de website van Hunting UK voor meer informatie over jagen in Engeland.

OVERTOCHT NAAR NEWCASTLE ▸


1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Een promotiepraatje voor de jacht in Groot-Brittannië, erg jammer. De indruk wordt gewekt dat dit wrede gebruik door iedereen op het platteland wordt beoefend. Dit is zeker niet het geval. Sterker nog, het merendeel van de Britse bevolking is tegen plezierjacht.

    Van een gewaardeerde organisatie als DFDS, dat nota bene vorig jaar heeft besloten geen in Frankrijk gefokte fazanten en patrijzen naar Engeland meer te vervoeren om daar op landerijen te worden afgeschoten, stelt een blog dat de loftrompet steekt over een dergelijke omstreden hobby mij teleur.

    Wellicht wilt u overwegen om dit blog uit 2014 te vervangen door een nieuw artikel, waarin tips worden gegeven om van de prachtige Britse natuur te genieten zonder daarbij dieren zinloos af te slachten.

Geef een reactie