Interview met… Magda van PRINCESS Seaways

Interview met... Magda

Elke maand interviewen we iemand van DFDS over het reilen en zeilen aan boord van een cruiseferry. Deze maand sprak ik met Magda (38) over haar werk in de Sea Shop op PRINCESS Seaways.

Even voorstellen

Wie ben je?
Ik ben Magda, 38 jaar en ik kom uit Polen.

Hoe ben je bij DFDS terecht gekomen?
Ik ben 15 jaar geleden begonnen op het schip Admiral of Scandinavia en heb daarna gewerkt op King of Scandinavia, Queen of Scandinavia, Duchess of Scandinavia (Cuxhaven – Harwich) en nu op Princess Seaways.

Werken aan boord

Wat doe je voor werk?
Ik ben begonnen als serveerster aan boord. Na 2 jaar ben ik gaan werken in de Sea Shop als shop assistente. Sinds 5 jaar ben ik team coördinator in de Sea Shop aan boord van PRINCESS Seaways.

Wat vind je leuk aan werken op een ferry?
Ik vind vooral de werktijden heel prettig. Ik werk 8 weken aan boord en daarna ben ik 4 weken vrij. Heerlijk!

Hoe ziet jouw dag eruit?
Elke dag open ik om 8 uur ‘s ochtends de Sea Shop voor onze passagiers. De winkel is open tot we aanmeren in Nederland en 30 minuten voordat we aanmeren in Engeland. Nadat we aanmeren ben ik nog zo’n 2 uur aan het werk om de winkel aan te vullen en te inventariseren. Daarna heb ik 3 uur vrije tijd. Dan relax ik graag en soms ga ik even shoppen in Newcastle, totdat de winkel weer opengaat van 17:00 tot 22:30.

Goed om te weten

Wat kopen passagiers graag in de Sea Shop?
We hebben voornamelijk Nederlandse, Engelse en Duitse passagiers aan boord. Nederlandse passagiers kopen graag malt whisky (vooral in de aanbieding), kleding van Gant en parfum. In onze Sea Shop is de parfum een stuk goedkoper dan in de winkels in Nederland.

Wat was het leukste moment aan boord?
Eigenlijk is het altijd leuk aan boord! Ik kan niet één specifiek moment bedenken.

Wat zou iedereen moeten weten over de Sea Shop?
Er zijn altijd leuke aanbiedingen die je niet aan wal vindt.

Nieuwsgierig geworden naar de Sea Shop aan boord? Bekijk hier alvast de beste koopjes van deze zomer.

DE SEA SHOP AAN BOORD ▸


Geef een reactie