Interview met ieders favoriete buschauffeur: Gordon

DFDS buschauffeur Gordon

Toen we bovenstaande foto op Facebook postten, kregen we heel veel reacties van fans die buschauffeur Gordon herkenden. Wij strikten hem voor een interview.

Hoe lang rijd je al op de bus tussen de ferryterminal en het centrum van Newcastle?

Ik werk nu al zes jaar voor Go North East, de busmaatschappij. Ik ben een van de vaste buschauffeurs voor de DFDS-dienstregeling.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Ik vind het ontzettend leuk om elke dag weer nieuwe mensen te ontmoeten. Inmiddels spreek ik een beetje Nederlands en Duits en ik vind het erg leuk om de gezichten van de gasten te zien, wanneer ik in hun eigen taal tegen ze begin te praten. Het is belangrijk om de gasten altijd hartelijk welkom te heten, dus ik lach altijd en probeer iedereen zo goed mogelijk te helpen.

Heb je tips voor ‘must sees’ in Newcastle?

De laatste jaren heeft Newcastle zich enorm ontwikkeld. Het is een prachtige stad en er is altijd wel iets te doen. Voor mensen met kinderen raad ik het Discovery Museum of Great North Museum aan. Mijn eigen favoriet is de Quayside. Je vind er veel leuke bars en restaurants en het is heerlijk om langs de rivier te wandelen, over de Millennium Bridge en onder de Tyne Bridge.

Sportliefhebbers zullen een rondleiding door het stadion van Newcastle United leuk vinden. Shopliefhebbers zullen zeker slagen in winkelcentrum Eldon Square en Northumberland Street.

Je spreekt honderden mensen per week, heb je bijzondere herinneringen aan bepaalde gasten?

Ik heb zeker veel bijzondere herinneringen. De leukste vond ik die keer dat ik in Benidorm op vakantie was met vrienden. Tijdens een wandeling langs het strand hoor ik iemand roepen ‘Ik ken jou, je rijdt op de DFDS bus!’ Bleek dat een vaste klant mij herkende. Tony en zijn vrouw Marianne zijn nu goede vrienden van me.

Daarnaast zijn veel gasten haast als familie voor me geworden, ik laat ze altijd weten op welke bus ik rijd zodat ik weet dat ze bij mij kunnen instappen als ik terugrijd naar de ferry.

Het komt heel vaak voor dat mensen de tijd compleet vergeten of verdwaald raken. Een paar weken geleden was er een familie van 13 personen. Ik reed op de laatste bus naar de ferry en zelfs toen we al tien minuten te laat waren voor vertrek, waren er nog steeds 5 personen van de groep niet bij de bus. Ik had geen andere keuze dan te vertrekken, maar besloot wel mijn route te wijzigen en door het centrum van de stad te rijden. Het was ongelooflijk maar we kwamen de rest van de familie onderweg tegen én we waren op tijd weer bij de ferry.

Ga je binnenkort op MiniCruise naar Newcastle? Kom dan zeker even langs om gedag te zeggen. Ik ben er bijna altijd en rijdt in de roze bus. Tot snel! 

MINICRUISE NAAR NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

2 Reacties Schrijf een reactie

  1. Ik ben de buswachter van de keukenhof in Lisse Van +/- 20 maart tot 20 mei Dan geef ik elke bus chauffeur een kaart en zeg in 23 talen =goeden dag =En dan zie je ze ze genieten en ik ook Dat is pas een ontvangst

  2. Ik neem vaak mijn fiets mee aan boord, en dus ook in de bus naar het centrum. Gordon weet precies wie ik ben, en roept altijd: Hi! the Dutchie with the foldingbike! Da’s leuk om te horen.

Geef een reactie