Interview met… Annemerel de Jongh

Annemerel de Jongh

Een nieuwe rubriek op ons blog. Vanaf vandaag zullen wij geregeld mensen interviewen die wij bij DFDS interessant of inspirerend vinden. We starten met Annemerel de Jongh (23), een jonge blogster die onlangs voor het eerst Newcastle heeft bezocht. Wij vroegen haar hoe zij de stad heeft ervaren.

Even voorstellen…

Ik ben Annemerel, 23 jaar en ik kom uit Den Haag. Ik schrijf al tien jaar over mijn leven op Annemerel.com, sinds anderhalf jaar schrijf ik ook voor de grootste meisjeswebsite van Nederland, Girlscene.nl. Als ik niet aan het schrijven ben, ben ik hoogstwaarschijnlijk aan het shoppen, hardlopen of TV series aan het kijken.

Je hebt een druk leven als blogster en je wordt vast voor veel tripjes uitgenodigd. Waarom leek juist deze trip je zo interessant? En hoe vond je Newcastle?

Ik ben groot fan van Londen, maar dit was tot voor kort de enige stad in Engeland die ik kende. Ik was dan ook heel erg benieuwd naar Newcastle. Ik vond er alle fijne Engelse winkelketens (Topshop, Primark, River Island) bij elkaar. Het beste shop je in Northumberlandstreet en het Metro Centre. De laatste bereik je makkelijk met een bus die iedere 8 minuten rijdt. Als je een bezoek brengt aan Newcastle dan kun je Metro Centre eigenlijk niet NIET gezien hebben.

The Quayside in Newcastle

16 uur varen! Hoe vond je het? En wat heb je allemaal gedaan aan boord?

Je reist niet met de boot om snel in Newcastle te komen, maar het is wel heel knus en een leuke ervaring. Zowel op de heen- als de terugweg heb ik de zon uit de zee op zien komen, een heel mooi gezicht! In de bar was het ook erg gezellig, en fijn dat ik daar even toegang tot WiFi had.
Met een beetje hulp van een pilletje heb ik ook geen last van misselijkheid gehad.

Je kunt natuurlijk ook gaan vliegen, waarom reizen per ferry?

Het is leuk dat je vakantie meteen begint, geen gestress op een luchthaven. Maar het grootste voordeel? Er is geen bagagelimiet! Je kunt dus echt ongegeneerd ongelimiteerd shoppen in Newcastle. Ik zou zelf niet iedere maand met de boot op pad gaan, maar voor eens in de zoveel tijd is het een hele leuke manier van reizen.

Ik zie op jouw blog dat je van lekker eten houdt, wat raad je aan aan boord van ons schip?

Op de zevende verdieping heb je een restaurant waar je een heerlijke steak kunt eten, echt een aanrader. Het ontbijt is ‘s ochtends ook super uitgebreid, van scrambled eggs tot pecanbroodjes.

Wie raad je de trip naar Newcastle aan en waarom?

Als je zin hebt om even heerlijk te shoppen bij de Engelse winkelketens, als je fan bent van lekker eten, als je er even uit wilt maar niet te ver wilt gaan en ook niet naar een standaard bestemming wilt… Dan is Newcastle de nieuwe hotspot!

Wil jij ook net als Annemerel de Jongh shoppen in deze hippe Noord-Engelse stad? Boek dan een citytrip naar Newcastle

ZELF NAAR NEWCASTLE ▸


3 Reacties Schrijf een reactie

  1. Hallo Lenneke,
    Bedankt voor je tip om haar via twitter te kunnen benaderen, maar dat is mijn ding niet. Ik kan zo moeilijk binnen die 140 tekens blijven en vindt hotmailen een stuk prettiger. Ik hoop haar mailadres nog eens te krijgen. En zo niet, dan houdt het gewoon helaas op.

  2. Naar aanleiding van het stukje de afgelopen week in Metro wou ik vragen of Annemerel bereid is om haar hotmail te verstrekken omdat ik daar graag nog persoonlijk op wilde reageren. Is dat mogelijk?

Geef een reactie