Interview met Anna – ORCA Wildlife Officer

ORCA Wildlife Officer Anna met een collega

Benieuwd hoe is het is om te werken aan boord van onze schepen? We interviewen regelmatig een van onze collega’s aan boord. Vandaag ontmoeten we Anna, de ORCA Wildlife Officer aan boord van KING Seaways.

Hi Anna, kun je vertellen wat jullie zoal doen op een dag aan boord?

Op KING Seaways hebben we een ORCA wildcentrum aan boord. Hier organiseer ik samen met de andere vrijwilligers allerlei activiteiten en presentaties om de gasten te inspireren over het ‘wildlife’ in zee. Het belangrijkste onderdeel van ons werk is het spotten van dieren die in de Noordzee leven. ORCA houdt bij hoeveel dieren er worden gespot, een actueel overzicht kun je terugvinden op de website van ORCA.

En wat voor dieren kun je dan zien?

Nou dat zijn er behoorlijk wat! Al op mijn eerste werkdag had ik het geluk om witsnuitdolfijnen te zien, en het volgende half uur zwom er non-stop een groep bruinvissen met ons mee. Op een gegeven moment sprong er zelfs een dwergvinvis uit het water!

De bruinvissen heb ik daarna nog vaak voorbij zien komen. Het zijn echt fascinerende beesten en onze gasten zijn gek op ze. Op sommige avonden is het water zo kalm en helder dat je zelfs een glimp van ze op kunt vangen terwijl ze onder water zwemmen – echt fantastisch!

Zeehonden zien we ook regelmatig, en natuurlijk allerlei soorten zeevogels: genten, stormvogels en natuurlijk… meeuwen! Als we geluk hebben, zien we ook puffins.

Wat vind je van het leven aan boord?

Het is wel wat anders dan een kantoorbaan! Het leven aan boord is anders dan alle andere banen die ik heb gehad, maar ik ben er wel een beetje verknocht aan geraakt. Ik ben inmiddels erg gehecht aan mijn eigen hut, en ik geniet van de verhalen van iedereen aan boord. Zowel van mijn collega’s als van de gasten. Vooral op dagen met een mooie zonsondergang besef ik hoe bijzonder het is om de Noordzee als ‘kantoor’ te hebben!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie