Zomer in Groot-Brittannië: 10 keer Instagrammable plaatsen

Jurassic Coast
Credits: Andy Holmes

Van Londen tot aan de kust van Cornwall, Wales en Schotland. Groot-Brittannië zit vol met pittoreske plaatsen en landschappen waar je de mooiste foto’s kunt maken. Ruige natuur en gezellige dorpjes, hier zijn 10 plaatsen om te bezoeken voor een fotogenieke reis.

Jurassic Coast, Dorset

Weelderige kliffen, gouden stranden en turquoise wateren… Jurassic Coast, in het zuidwesten van Engeland, verrast je met haar wilde schoonheid. De plaats staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en strekt zich uit over bijna 150 kilometer en is goed voor 185 miljoen jaar geschiedenis. Het kust pad is perfect voor een fijne wandeling.

Jurassic Coast
Credits: VisitBritain/Ben Selway

Kensington en Chelsea, Londen

In het hart van de Engelse hoofdstad liggen de wijken Kensington en Chelsea. Hier vind je statige Victoriaanse huizen, weelderige tuinen en charmante pubs. Bijzondere bezienswaardigheden zijn onder andere Kensington Palace, het ‘bescheiden optrekje’ van Kate en William, maar ook het Victoria en Albert Museum. Het gebouw dateert uit de 19e eeuw en is an sich al de moeite waard om te bekijken. De shop liefhebbers kunnen hun hart ophalen met mooie etalages van de boetiekjes op King’s Road.

Churchill Arms, Kensington, London
Churchill Arms, Kensington, London

Porthcurno Village, Cornwall

Een klein stukje Griekenland dat verborgen ligt in het zuiden van Engeland. Porthcurno grijpt bezoekers met de schoonheid van haar witte stranden en heldere baai. Het dorp is een voormalig vissersdorpje en is omgeven door kliffen die je te voet kunt verkennen. Wandel over de vele paden met spectaculaire uitzichten. Verder mag je het Minack openluchttheater niet missen. Een authentieke arena waar nog steeds voorstellingen plaatsvinden met de zee op de achtergrond.

Minack Theatre, Porthcurno, Cornwall
Credits: Tomo Brejc

St. Paul’s Cathedral, Londen

Saint Paul’s Cathedral vind je op steenworpafstand van de noordelijke oever van de Theems, tegenover het Tate Modern museum. Het is een indrukwekkende kathedraal, midden in de stad. Het gebouw is in de late 17e eeuw gebouwd door architect Sir Christopher Wren in de stijl van de Engelse barok. De koepel bereikt een hoogte van maar liefst 108 meter en de vorm doet denken aan tholos, de Griekse tempels met koepelvormige daken.

Credits: Nik Guiney

The King’s Head, Deal, Kent

Zowel een pub als bed & breakfast. The King’s Head in Deal belichaamt de pittoreske eenvoud zoals Engeland dat zo goed kan. Een ouderwetse bakstenen gevel, grote Victoriaanse ramen, grote bossen bloemen en kleurrijke wimpels. Een onweerstaanbare charme die je uitnodigt om gezellig plaats te nemen op het terras.

King's Head, Deal, Kent
Credits: VisitBritain/@Arinainlondonland

Conwy Castle, Wales

Een adembenemend kasteel: ronde torens, gekanteelde muren en een echte ophaalbrug zoals je ze kent van films. Combineer dat met de Conwy rivier op de achtergrond en… voilà: een droomplaatje! Nog mooier is het tijdens zonsondergang, wanneer de grijze muren zijn versierd met roze en gouden tinten.

Conwy Castle Wales
Credits: VisitBritain/Lee Beel

Three Cliffs Bay, Swansea, Wales

Simpelweg het mooiste strand van Groot-Brittannië, volgens BBC. Daar zijn we het mee eens, dit strand is absoluut een bezoekje waard. Het gouden zand en de wilde moerassen zullen niet snel vervelen. Bovendien zijn de moerassen beschermd en nestelen zich hier duizenden vogels. Het waanzinnige aanzicht van de Three Cliffs is erg geliefd om op de foto te zetten. De glooiende duinen en de kalkstenen landtong met de drie iconische landtoppen zullen een blijvende indruk bij je achterlaten.

Three Cliffs Bay Wales
Credits: VistBritain/Andrew Pickett

Calton Hill, Edinburgh

Carlton Hill, gelegen in het hart van de Schotse hoofdstad, biedt een panoramisch uitzicht op een van de meest fotogenieke steden ter wereld. Na een korte klim bereik je de top om St. Andrew’s House te bewonderen, de zetel van de Schotse regering. Ook vind je er verschillende iconische gebouwen, waaronder het Nationaal Monument en de gazebo, die gebouwd is ter ere van dichter Dugald Stewart.

Calton Hill Edinburgh
Credits: Daniil Vnoutchkov

Kilt Rock Waterfall, Isle of Skye, Schotland

Op het eiland Skye zijn ontelbaar veel wonderschone plekken. Behalve de Fairy Pools en de Old Man of Storr raden we aan om naar Kilt Rock te gaan, een basaltklif aan de kust met een adembenemend uitzicht. Aan het einde van het pad vind je de Mealt-waterval, met een hoogte van meer dan 60 meter.

Kilt Rock Waterfall
Credits: VistBritain/Andrew Pickett

Llandudno Pier, Wales

Deze monumentale houten pier is de langste van Wales en heeft een fantastisch uitzicht. Op de pier vind je cafés en winkeltjes waar je leuke souvenirtjes kunt scoren. Aan het einde van de promenade staat het Pavilion Theatre, een oud concertgebouw dat, ondanks dat het nu gesloten is, niets van zijn charme heeft verloren.

Llandudno Pier Wales
Credits: VisitBritain/Lee Beel
DFDS.NL ▸


Geplaatst door

Functie: Acquisition Marketing Specialist

Geef een reactie