Highlights van de Schotse natuur

The Quiraing, Skye

Eerder deze week kreeg ik een onmogelijke taak: er werd mij gevraagd een blog te schrijven over de vijf mooiste highlights van de Schotse natuur. Super om te doen, maar hoe kan ik nu een keuze maken uit al dat moois? Mag ik er echt maar vijf kiezen? Ja, het mochten er echt maar vijf zijn, dus bij deze:

1 – The Quiraing, Skye

Tijdens mijn werk kom ik bijna dagelijks langs een schitterende foto van The Quiraing. De natuur lijkt hier wel buitenaards. Ik heb The Quiraing dan ook met stip op 1 staan op mijn ‘te bezoeken’ lijstje voor deze zomer. 

2 – De tropische stranden van Lewis & Harris

De tropische stranden van Lewis & Harris

Als je de foto ziet, zou je denken dat je in Maleisië bent maar niets is minder waar. Deze waanzinnige stranden vind je ‘gewoon’ in Schotland. Op Lewis & Harris om precies te zijn.

3 – Glen Coe

Glen Coe - Highlands

Glen Coe is de meest beroemde vallei van Schotland en volgens velen ook de mooiste. Je kunt hier fantastisch wandelen en mountainbiken.

4 – Dumfries & Galloway

Dumfries & Galloway

Veel Schotland-gangers rijden direct door naar het noorden, richting de Highlands. Maar sla eens bij Gretna linksaf en duik Dumfries & Galloway in. Een Nationaal Park met 250 meren en kilometerslange wandelpaden, prachtig!

5 – Het Schotse Wildlife

Highland Cow op de Ben Nevis

Het Schotse wildlife is een aparte vermelding waard. Statige edelherten in de Highlands, orka’s, dolfijnen, talloze roofvogels… De beroemde Highland Cow behoort misschien niet tot het ‘wildlife’ maar is toch zeker een must om te zien tijdens je vakantie.

En, staat een vakantie naar Schotland al op jouw lijstje voor dit jaar?

OVERTOCHT NAAR NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

2 Reacties Schrijf een reactie

  1. Glen coe is inderdaad schitterend ,maar ook langs de kust van John oGroats tot ullapool Vorig jaar was ik op de outer Hebrides voor de derde of vierde keer ook prachtig,Stornoway vind ik een gezellige plaats.Ik probeer ieder jaar te gaan met een reisgezelschap ik ben dol op tweed,tartans en schapenwol,op heel schotland eigenlijk.Barra is een klein maar heerlijk rustig eiland Hoop dit jaar weer te gaan. Groet Koosje

Geef een reactie