Het Hart van Engeland

Iron Bridge
Iron Bridge

In onze reis langs UNESCO bezienswaardigheden hebben we al over het zuidwesten en zuidoosten van Engeland geschreven. We gaan nu door naar het hart van Engeland. Lees je weer met ons mee?

Tussen kunst en techniek

Het hart, of het midden, van Engeland was vroeger een groot industrieel gebied. In Telford and Wrekin in Shropshire, bevindt zicht de Iron Bridge, de eerste metalen brug ter wereld. Een monument dat in 1779 werd opgericht en nu op de UNESCO werelderfgoed lijst staat. De brug was van essentieel belang in de evolutie van technologie en architectuur. Verder naar het westen vind je de Pontcylsyllte Canal Bridge, een soortgelijke industriële brug uit de 19e eeuw.

Als je door gaat naar Derbyshire vind je hier de restanten van Derwent Valley, textielfabrikanten die in de 19e eeuw als modellen van de technologie werden beschouwd. Ga verder naar Jodrell Bank, een van ’s werelds eerste radioastronomie observatie centra ter wereld. Gebouwd in 1945 om onderzoek te doen naar kosmische straling. En vandaag de dag nog steeds in gebruik. Jodrell Bank heeft een grote impact gehad op wetenschappelijke studies naar meteoren, de maan en ruimtevaartuigen.

Vanuit Jodrell Bank kun je gemakkelijk Saltaire bereiken om hier nog een aantal andere toonaangevende productiecomplexen te bewonderen.

Liverpool

Vergeet niet een bezoek te brengen aan Liverpool om de zeelucht op te snuiven in de haven. De haven van Liverpool staat ook vermeld als UNESCO werelderfgoed, omdat het lange tijd een belangrijk centrum van de wereldhandel was.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geplaatst door

Functie: Acquisition Marketing Specialist

Geef een reactie