Herfst in Schotland: Lochend Chalets

Lochend Chalets

Herfst in Schotland is magisch mooi. En wie kan dat beter verwoorden dan een local? Speciaal voor onze herfst special spraken we met vier eigenaren van accommodaties in Schotland. Ze vertellen je alles over wie ze zijn en waarom Schotland zo geweldig is in de herfst. Deze keer spreken we met Topher, die het stokje heeft overgenomen van zijn ouders voor het beheer van Lochend Chalets.

Hoi Topher, leuk om je te ontmoeten. Kan je iets over jezelf vertellen?

Mijn familie is al hier in Lochend sinds 1962, toen opa en oma Abell een vakantiepark opzetten met caravans. In 1974 werd het overgenomen door hun dochter Irene en haar man Jimmy Nairn en kwamen de eerste chalets. De familietraditie werd voorgezet toen hun zoon Topher (dat ben ik!) Lochend Chalets overnam toen mijn ouders met pensioen gingen. Samen met mijn zus Victoria en mijn man Chris runnen wij het vakantiepark. Maar op een drukke zaterdag zullen mijn ouders Irene en Jimmy zeker nog een handje helpen!

Wat is het leukste van Lochend Chalets?

Lochend Chalets is een rustige en vredige plaats met fantastisch uitzicht over Lake Menteith, dat gelegen is het nationale park Loch Lomond en de Trossachs. Tijdens de herfst veranderen de kleuren van de bomen langzaam naar geelgoud. De gouden gloed geeft samen met de laaghangende nevel s’en overtrekkende ganzen een magische sfeer.

Waar kan je van genieten tijdens de herfst in Schotland?

Persoonlijk vind ik de herfst het mooiste jaargetij in Schotland. De herfst  geeft een prachtige, warme kleur aan de Schotse countryside. Ga heerlijk wandelen of golfen en geniet van de herfstkleuren of ontdek de Schotse steden zonder de drukte van het hoogseizoen.

Welke tips heb je voor mensen deze herfst?

Wat het weer ook is, een trip naar het prachtige, dramatisch ogende Glen Coe mag ziet er altijd niet ontbreken tijdens je vakantie. Bij minder mooi weer zijn ook de vele musea in Edinburgh en Glasgow een aanrader, waar de entree meestal gratis is. Maar natuurlijk is in de herfst de natuur het mooist. Beklim een van de nabijgelegen bergen, huur fietsen en maak een rit door de Trossachs of bezoek een van de fascinerende kastelen, elk met hun eigen – vaak bloederige – historie.

Ontmoet Topher en zijn collega’s: boek nu een vakantie naar Lochend Chalets!

Bekijk ook de interviews met:

LOCHEND CHALETS ▸


Geef een reactie