Herfst in Schotland: Winnock Hotel

Winnock Hotel

Herfst in Schotland is magisch mooi. En wie kan dat beter verwoorden dan een local? Speciaal voor onze herfst special spraken we met vier eigenaren van accommodaties in Schotland. Ze vertellen je alles over wie ze zijn en waarom Schotland zo geweldig is in de herfst. Deze keer spreken we met David, eigenaar van het altijd charmant ogende Winnock Hotel in Drymen.

Hoi David, leuk om je te ontmoeten. Kan je iets over jezelf vertellen?

Mij naam is David Warnes en ik ben al ruim 25 jaar de eigenaar van het Winnock Hotel. Ik run het hotel samen met mijn managementteam en tot nu toe is er nog geen saaie dag geweest! Elke dag is een nieuw avontuur.

Wat is het leukste van het Winnock Hotel?

Het is een sfeervol hotel waar je je direct thuisvoelt. De beste plek om te ontspannen is bij het haardvuur met een goed glas whisky. Het oudste gedeelte van het hotel dateert uit de jaren 1700. Door de eeuwen heen is er veel veranderd en zijn er veel ruimtes aan het hotel toegevoegd. Vandaag de dag is het een comfortabel en sfeervol hotel dat iedereen van harte uitnodigt om er te verblijven.

Waar kan je van genieten tijdens de herfst in Schotland?

De herfst belooft rust: reizen in deze periode wordt niet massaal gedaan zoals in het hoogseizoen, dus een reis in de herfst staat garant voor een verkwikende break. Als je in deze periode in de countryside van Schotland bent, ga dan zeker wildlife spotten. De dieren zijn druk bezig met zich klaar te maken voor de koude wintermaanden. Wellicht spot je een edelhert of een eekhoorn die zichzelf klaar maakt voor een lange winterslaap. En misschien spot je zelfs wel de zeldzamere boommarter.

Welke tips heb je voor mensen deze herfst?

De dagen zijn nog lekker lang totdat de klok een uur terug wordt gezet eind oktober. Na een lange dag wandelen, staat de open haard al te knapperen bij wijze van een warm welkom. Voor veel bezoekers is Loch Lomond een van de meest spectaculaire plaatsen om te bezoelen tijdends de herfst. De intrede van de herfst geeft een nieuw gezicht aan de Schotse countryside en geeft de bomen een prachtig, warm kleurenpalet. Rood, goud en bruin vervangen de frisse, groene zomerkleuren. September belooft dan ook verrassend goed weer en wordt vaak als de beste maand genoemd om Schotland te bezoeken. De helderheid van het licht in de herfst is ook ideaal om mooie foto’s te maken.

Ontmoet David en zijn collega’s: boek nu een vakantie naar het Winnock Hotel!

Winnock Hotel

WINNOCK HOTEL ▸


Celest

Geplaatst door

Functie: Head of Campaign Management

Geef een reactie