Herfst in Schotland: Old Churches House

 Old Churches House

Herfst in Schotland is magisch mooi. En wie kan dat beter verwoorden dan een local? Speciaal voor onze herfst special spraken we met vier eigenaren van accommodaties in Schotland. Ze vertellen je alles over wie ze zijn en waarom Schotland zo geweldig is in de herfst. Deze keer spreken we met Alex die het nieuwe hotel Old Churches House deze maand heeft geopend.

Hi Alex, leuk om je te ontmoeten. Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben de eigenaar van het prachtige historischehotel Old Churche Houses Hotel . Het authentieke hotel is gelegen op het welbekende plein van Dunblane, tegenover de kathedraal. Een prachtige plek en ideale ligging om Schotland te ontdekken. Oorspronkelijk kom ik hier niet vandaan maar uiteindelijk wel met het hele gezin naar Schotland verhuisd voor de ruimte, ontspanning en adembenemende omgeving.

Wat is het leukste van Old Churches House Hotel?

Het 18-eeuwse hotel beschikt over een grote historie. Rond 1950 waren het ooit vervallen huisjes die door de jaren heen zijn gerenoveerd tot  comfortabele kamers met schilderachtig uitzicht over het Domplein en de kathedraal. Je kunt er genieten van klassieke Britse gerechten en echte, Schotse streekgerechten in het restaurant. Daarnaast is het ook leuk om te weten dat Dunblane de geboorteplaats is van de Britse, nummer één tennis speler Andy Murray. Er staat een gouden brievenbus waar je een bezoek aan kunt brengen om zijn Olympische overwinning te herdenken.

Waar kun je van genieten in de herfst in Schotland?

In de herfstperiode is Schotland, naar mijn idee, op z’n best. Ook qua ontspanning en volop genieten van de pracht die Schotland te bieden heeft, zijn september en oktober de beste maanden. Er valt minder regen, in tegenstelling tot de zomer. De kans op mooi weer is dan ook groot. Daarnaast vermijd je in deze periode de drukte van augustus én, ook niet onbelangrijk, dalen de prijzen. Ervaar de eerste warme zonnestralen die de natuur doet goud kleuren.

Welke tips heb je voor gasten voor de herfst?

Er is geen betere plek voor het nemen van een versnelde cursus over de Schotse geschiedenis! Het welbekende Stirling Castle, Bannockburn, Wallace Monument, Doune Castle (bekend van Monty Python) en Callendar House vind je bij ons om de hoek. Breng ook een bezoek aan de historische hoofdstad Edinburgh of de bruisende stad Glasgow.

Ontmoet Alex en zijn collega’s: boek nu een vakantie naar Old Churches House Hotel!

Bekijk ook de interviews met:

OLD CHURCHES HOUSE HOTEL ▸


Geef een reactie