Herfst in Schotland: Brunston Castle

Brunston Castle

Herfst in Schotland is magisch mooi. En wie kan dat beter verwoorden dan een local? Speciaal voor onze herfst special spraken we met vier eigenaren van accommodaties in Schotland. Ze vertellen je alles over wie ze zijn en waarom Schotland zo geweldig is in de herfst. Deze keer spreken we met Jan en Jo-Ann Bosklopper, het Nederlandse echtpaar dat Brunston Castle beheert.

Jan & Jo-Ann, leuk om jullie te ontmoeten. Kunnen jullie iets over jezelf vertellen?

Sinds 3 jaar zijn wij de trotse beheerders van Brunston Castle. Nadat wij er zelf een aantal keer zijn verbleven kregen wij van de Nederlandse eigenaren de mogelijkheid om deze geweldige uitdaging aan te gaan. Als echte Schotland liefhebbers (tijdens de bruiloft was Jan zelfs in kilt) konden wij hier geen nee tegen zeggen. We hebben onze spullen gepakt en nu zijn wij hier al jaren aan het genieten van de gasten die uit alle windstreken naar Brunston Castle komen. Wij staan altijd voor onze gasten klaar en geven graag tips voor in de omgeving. Als zij genieten, genieten wij ook!

Wat is het leukste van Brunston Castle?

De beheerders natuurlijk! Nee, er zijn uiteraard veel meer redenen om te komen. Naast het feit dat de bungalows erg ruim en luxe zijn ingericht, zijn ze allemaal zo geplaatst dat je vanaf de grote veranda een prachtig uitzicht hebt op de natuur. Daarnaast ligt het park ook heel gunstig ten opzichte van bezienswaardigheden. Kastelen als Culzean Castle en Dailly Castle liggen vlakbij en ook de kustlijn is een aanrader. Wandelen en fietsen kan in het prachtige Galloway Forest Park en golfliefhebbers kunnen hun slag slaan op de 18-holes golfbaan die direct naast het vakantiepark ligt.

Waar kan je van genieten tijdens de herfst in Schotland?

In de herfst is Schotland zo betoverend mooi, dat je eigenlijk alleen maar naar buiten hoeft te kijken. De bomen en bergen kleuren oranje, rood en geel en boven de meren hangt een mystieke mist. Adembenemend mooi, ieder jaar weer. Overigens is het weer vaak nog heel aangenaam, perfect weer om er lekker op uit te gaan.

Welke tips heb je voor mensen deze herfst?

Het zal geen verrassing zijn dat het Galloway Forest Park in deze tijd van het jaar op haar mooist is. In dit nationaal park zijn vele mooie wandel- en fietsroutes uitgestippeld door de dichte bebossing. De zuidelijkste punt van Schotland, Mull of Galloway, met zijn prachtige kliffen en vele vogelsoorten is ook een absolute must. De kustlijn is sowieso een leuke afwisseling van de bossen, voor een verfrissende wandeling over de verlaten zandstranden. Voor een dagje stad zijn zowel Edinburgh als Glasgow prima te bereiken. Misschien alvast wat kerstcadeaus inslaan?

Ontmoet Jan en Jo-Ann: boek nu een vakantie naar Brunston Castle!

Bekijk ook de interviews met:

ZELF NAAR BRUNSTON CASTLE ▸


1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Prachtig wij zouden dat ook graag willen als echtpaar iets runnen of overnemen maar waar moet je dan zijn en hoe weet je zoiets dat ze een echtpaar zoeken
    Wij zijn in hart en nieren horeca mensen

Geef een reactie