De grootste Newcastle United fan van Nederland: dichterbij kun je niet komen

Quincy - de grootste Newcastle United fan

Zondag 14 april j.l. was het dan zover. Quincy, de winnaar van onze zoektocht naar de grootste Newcastle United fan van Nederland, ging op voetbalreis met alles erop en eraan. Van luxe verblijf aan boord en in Newcastle tot Premium Tickets voor de wedstrijd en een officieel wedstrijdshirt. Een ding wist hij nog niet…

Aan boord

Quincy was woensdag al aan boord van de Princess Seaways gestapt om zijn favoriete voetbalclub Newcastle United de volgende avond aan te moedigen na een 3-1 nederlaag tegen Benfica (Lissabon). Als grootste Nederlandse fan van Newcastle United heeft hij prinsheerlijk gevaren en mocht hij verblijven in het luxe Hilton Hotel in Newcastle. Quincy weet nog steeds niet wat hem de volgende dag te wachten staat.

De dag van de wedstrijd

Zondag om 10.00 uur had ik met Quincy afgesproken bij het St James’ Park. Dat deze wedstrijd – de Tyne and Wear derby – de belangrijkste wedstrijd van het seizoen is, was goed te zien op straat. Het unieke van Newcastle United is dat het stadion echt midden in het centrum van de stad gelegen is; overal domineerde zwart het straatbeeld. In samenwerking met de Newcastle United marketingmanager zou Quincy bij aankomst van de spelersbus als verrassing een meet & greet krijgen met een van zijn helden: Vurnon Anita.

Meet & greet met Anita

De spelersbus wordt onder luid gejuich van de fans ontvangen. Ik sta naast een nietsvermoedende Quincy te wachten op wat gaat komen. Spannend! Eerst komt trainer Alan Pardew uit de bus, het juichen van de fans wordt nog luider. Dan volgen één voor één de spelers, allemaal in opperste concentratie. Shola Ameobi lijkt wel een basketbal speler uit de NBA met zijn grote en sterke lichaam, Ben Arfa met hoofdtelefoon en dan… oog in oog met Vurnon Anita. Vrolijke lach, ontspannen uiterlijk. Quincy wordt verrast met de meet & greet. Anita maakt een praatje met ons en we maken een paar foto’s. Daarna gaat hij de kleedkamer om zich voor te bereiden op de wedstrijd.

Helaas voor Newcastle United verloopt de Tyne & Wear derby niet zoals gepland en verliezen ze met 3 – 0 van aartsrivaal Sunderland. Mineurstemming neemt de overhand in Newcastle. En toch is er zeker één fan die toch de dag van zijn leven heeft gehad. Want ja: dichterbij kunt je eigenlijk niet komen…

Lees ook het gastblog van voetbalfan Quincy om te lezen hoe hij het ervaren heeft.

ONZE VOETBALREIZEN ▸


Celest

Geplaatst door

Functie: Head of Campaign Management

Geef een reactie