Het grootste LEGO-schip ter wereld gaat op Schooltour!

LEGO routemap Nederland

Onlangs bouwden wij samen met alle collega’s van DFDS het grootste LEGO-schip ter wereld: JUBILEE Seaways. Het schip gaat op toer door heel Europa, en van 11 t/m 24 oktober is ze in Nederland!

JUBILEE Seaways op Schooltour

Toen we hoorden dat het schip naar Nederland kwam, wilden we daar iets tofs mee doen. Uiteindelijk kwamen we met het idee om een Schooltour te organiseren, want hoe leuk is het als we zo’n groot schip kunnen laten zien op verschillende (basis)scholen! We plaatsten een oproep op Facebook met de vraag: waarom moet het schip juist naar jouw school komen? Het aantal reacties was overweldigend en het was dan ook heel moeilijk om een aantal scholen te kiezen om langs te toeren, maar uiteindelijk is het gelukt:

De Wilge in Hilversum

Luc gaf zijn school op omdat er tweetalige lessen worden gegeven: naast Nederlands krijgen de kids ook les in het Engels. De link met DFDS was snel gemaakt en daarom brachten we het schip naar zijn basisschool in Hilversum!

Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam

Het grootste LEGO schip bij het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam

Omdat wij ons realiseren dat niet ieder kind naar school kan, besloten we ook een stop in te lassen bij het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, om ook kinderen die niet naar school kunnen, de kans te geven om het schip te bekijken. Een indrukwekkende stop!

SGL Lelystad

SGL Lelystad - trotse klas voor het grootste LEGO schip

De enige middelbare school in onze Schooltour maar wel een school met een heel goede reden: wiskundeleraar Ruben is namelijk mega-fan van LEGO en gebruikt de steentjes ook vaak in zijn lessen, bijvoorbeeld om breuken uit te leggen. Supergaaf om Ruben te zien stralen bij het schip!

O.B.S. Branding in Brielle

O.B.S. Branding in Brielle

Uit groep 7 van O.B.S. Branding kregen we niet één, maar wel twee inzendingen! Sean wilde JUBILEE Seaways graag op zijn school zien omdat hij regelmatig met ons naar zijn ‘grandma and granddad’ in Engeland reist, en Meike gooide het juist meer op het maritieme aspect van hun school: ‘Dat schip hoort natuurlijk bij ons op het schoolplein want een schip hoort in de branding! (Zo heet onze school). Maar dat is nog niet alles, want naast ons staat basisschool ‘het Anker’ en sportcentrum ‘de Dukdalf’ en je rijdt er naartoe via de ‘Reede’. Dus hier hoort een schip te liggen.’ Omdat we uit deze klas twee inzendingen ontvingen, beloonden we de hele klas met een gratis ticket voor LEGO World in Utrecht, zodat ze JUBILEE Seaways nog een keer in het echt kunnen bewonderen.

De Golfbreker in Koog a/d Zaan

JUBILEE Seaways bij De Golfbreker in Koog a/d Zaan

Laatste stop: de Golfbreker in Koog aan de Zaan. Op deze school wordt LEGO regelmatig gebruikt in de lestechnieken én er loopt een project over samenwerken. En hoe beter kun je dat ondersteunen met een LEGO-schip waar 7.000 mensen samen aan hebben gebouwd?

JUBILEE Seaways gemist tijdens de Schooltour? Je kunt haar nog van 18 t/m 24 oktober bekijken op LEGO World in Utrecht!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie