Groot-Brittannië is zo… veelzijdig

header-11216

Welk woord zou jij kiezen als je Groot-Brittannië in één woord moest omschrijven? Ik vind het lastig, maar het eerste woord dat bij me opkomt is ‘veelzijdig’. Inmiddels ben ik de tel kwijt, zo vaak ben ik al in Groot-Brittannië geweest. Minstens tien keer en ik ben er nog lang niet uitgekeken, want het is overal weer nét even anders. Veelzijdig dus.

Het noorden – natuur & gastvrijheid

Hoe noordelijker, hoe mooier… Tenminste, dat vind ik dan. Ik ben echt fan van het noorden van Engeland & Schotland. De natuur is er ruig, de mensen zó vriendelijk. Het Lake District heb ik inmiddels twee keer bezocht, prachtig! En dan Schotland… Vooral de ruige Highlands (met Glencoe als hoogtepunt) en het eiland Skye (waar ik drie prachtige wandelingen maakte) hebben een onvergetelijke indruk gemaakt. Hier wil ik zeker nog eens naar terug, mét onze cruiseferry van IJmuiden naar Newcastle natuurlijk, want dat blijft toch een hele relaxte manier van reizen.

Het zuiden – kust & cultuur

VE24789

Ook het zuiden van Engeland heb ik inmiddels meerdere keren bezocht. Kent is bijvoorbeeld een fijne regio voor een korte trip, in een lang weekend kun je er heel veel doen. Pak de ferry naar Dover en je bent er zo. Ook rondtoeren door het typisch Engelse landschap van de Cotswolds is echt een aanrader. En laten we de steden niet vergeten. Londen natuurlijk, maar er is meer. Canterbury vond ik persoonlijk een erg gezellige studentenstad met nog een berg cultuur ook. Nog op mijn wensenlijstje in Zuid-Engeland staan o.a. Dorset, the Cotswolds & Cornwall!

De steden – van metropool tot gezellig & kleinschalig

Food festivals in Newcastle

Geen land zo geschikt voor een stedentrip als Groot-Brittannië! Het aantal stedentrips dat ik hier naartoe hebt gemaakt is nogal hoog… Op Londen ben ik na drie bezoeken nog steeds niet uitgekeken, Edinburgh wil ik zéker voor een tweede keer bezoeken en last but not least: Newcastle. Dankzij mijn werk bij DFDS heb ik deze toffe Britse stad al 6x bezocht en dat is zeker geen straf. Ik ga er graag heen om te shoppen (in de winkelcentra en op de Sunday Market aan de Quayside) en voor foodies als ikzelf is Newcastle ook een walhalla. Zoveel leuke tentjes om te eten & drinken… Een paar van mijn favorieten zijn The Botanist voor een drankje en The Herb Garden voor een lekkere pizza.

Met welk woord zou jij Groot-Brittannië omschrijven? Laat het me weten in de comments!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

1 Reactie Schrijf een reactie

Geef een reactie