Groot-Brittannië is zo… groen!

Iedereen heeft zijn eigen redenen om naar de UK te reizen. De één gaat er heen vanwege de rust, de ander gaat er heen om een rondreis te maken. Er zijn in ieder geval genoeg redenen om de oversteek te maken. Ik ben nu 9 keer naar de UK geweest. Een keer naar Zuid-Engeland, Schotland, Londen en zes keer naar Newcastle. Ik heb lang gedacht over een rode draad in al mijn bezoeken, maar ik ben er toch achter gekomen. Groot-Brittannië is voor mij zo… GROEN! 

Newcastle

Als je denkt aan Newcastle, dan denk je niet meteen aan de kleur groen. De ietwat grauwe stijl van de Victoriaanse gebouwen, bruggen en straten geven de stad wel een unieke stijl en feel, maar kleur… nee. Waarom toch groen? De meest memorabele momenten die ik in Newcastle heb gehad (naast het fantastische uitgaansleven en de leuke eettentjes) zijn gerelateerd aan het St. James’ Park, oftewel Newcastle United. De groene grasmat in dit stadion is uniek en dat voel je. Zelfs wanneer Newcastle United een divisie lager speelt zit het stadion elke thuiswedstrijd vol. Zeker geen slechte ambiance als je je bedenkt dat het stadion meer capaciteit heeft dan bijvoorbeeld de Arena. 

Zuid-Engeland

In alle eerlijkheid stond Zuid-Engeland niet op mijn bucketlist. Daarom was een studietrip een zeer welkome manier om toch een reisje naar dit deel van de UK te maken. Ik had geen verwachtingen van de reis, niet van de regio zelf en ook niet van de mensen. Na een korte overtocht vanuit Calais naar Dover vielen met aantal dingen op toen we door het landschap van Zuid-Engeland reden. Het was veel groener dan ik dacht! Heel anders dan ik had verwacht. Van glooiende landschappen tot bosrijke gebieden. Het feit dat we sliepen in een heus safaripark hielp ook mee aan de ‘groene’ beleving.

Schotland

Net als Zuid-Engeland stond Schotland niet op mijn lijstje om te bezoeken. Wat best vreemd is aangezien ik toch best van de natuur houdt. Misschien was het Schotse imago niet spannend genoeg. Twee jaar geleden mocht ik tevens voor een studietripje Schotland bezoeken. Eerlijk toegegeven was het niet zo groen omdat ik redelijk vroeg in het seizoen ging. Desalniettemin was de natuur fantastisch! Groen was dan wel niet de bovenliggende kleur, maar het palet was indrukwekkend. Als je op zoek bent naar rust en vrijheid moet je zeker naar Schotland!

Hoe zou jij de UK omschrijven?

BEZOEK DFDS.NL ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie