Grainger Market – een Newcastle must-see

Grainger market

De Grainger Market is één van de oudste markthallen van Noord Engeland. De markt werd in 1835 geopend en was opgedeeld in een westelijke hal die voornamelijk voor groenten en fruit was en de oostelijke hal waar merendeels vlees werd verkocht. Grainger Market is sinds die tijd meerdere malen opnieuw ingericht en gerenoveerd.

De kleinste Marks & Spencer vind je in Grainger Market

Vind je het leuk om in allemaal kleine boetiekjes te snuffelen? Dan is deze markt echt iets voor jou. De diversiteit aan marktkramen maakt een bezoek aan Grainger Market echt voor iedereen de moeite waard. Van leuke eetkraampjes tot aan één van de kleinste Marks & Spencer winkeltjes die er bestaat. De sfeer die er hangt is precies wat je bij een dergelijke markt verwacht: de marktkoopmannen prijzen luidkeels hun waren aan en de locals komen hier langs voor hun dagelijkse boodschappen.

De markt is opgedeeld in vier galerijen met ieder zijn eigen karakter. Voor je de vier bekende straatjes in duikt kom je op de Grainger Market Arcade. Hier worden kleine evenementjes gehouden en met zijn mooie glazen dak is dit het verzamelpunt om de rest van de markt te gaan verkennen.

Pet Lamb Patisserie

Mijn persoonlijke favoriete adresje in Grainger Market? Dat is Pet Lamb Patisserie. Een schattig klein zaakje waar de lekkerste taarten, cupcakes en koekjes worden verkocht. Neem er zeker een kijkje!

Wil jij Grainger Market zelf doorsnuffelen en het centrum van Newcastle ontdekken? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een stedentrip naar Newcastle.

MINICRUISE NEWCASTLE ▸


Geef een reactie