Wat te doen in Glasgow: bruisende stad vol bezienswaardigheden

Glasgow - bruisende stad voor bezienswaardigheden

Glasgow leeft! Steeds weer als ik er kom zijn er nieuwe barretjes, restaurants en winkeltjes. Het is de grootste stad van Schotland en telt ruim 600 duizend inwoners. Er is ook genoeg te doen in deze gezellige stad. Houd je van voetbal (zoals ik), shoppen of cultuur? Alles is er! In deze blog komen de Kelvinggrove Art Gallery, een tour door Stadium Celtic Park, de kathedraal van Glasgow en de festivals van de stad aan de orde.

Wat te doen in Glasgow?

  • Kelvingrove Art Gallery and Museum bezoeken, met schilderijen van Van Gogh en Picasso
  • Een tour door stadion Celtic Park: een must voor liefhebbers van voetbal
  • De kathedraal van Glasgow bewonderen, met zijn mooie glas in lood ramen
  • Eén van de vele festivals bijwonen

Kelvingrove Art Gallery and Museum

Twee in één kun je wel zeggen. Een werkelijk prachtig kasteel als theater van het populairste museum van Glasgow. Prachtige schilderijen van onder andere Van Gogh en Picasso zijn te zien in dit museum. Verder zijn er wapencollecties en andere prehistorische vondsten te zien. Een meevaller is dat dit kasteel/museum iedere dag gratis te bezoeken is.

Celtic Park

Je kunt wel zeggen dat Glasgow dé voetbalstad van Schotland is. De twee grootste clubs van Schotland zorgen voor veel rivaliteit in de stad. Het stadion van Glasgow Rangers (Ibrox Stadium) biedt al plaats aan ruim 50 duizend supporters maar het stadion van Celtic (Celtic Park) wint deze wedstrijd, dit stadion telt ruim 60 duizend stoeltjes. Een tour maken door dit enorme stadion is zeker de moeite waard. Tijdens een tour in dit stadion treed je in de voetsporen van de spelers. Via de kleedkamer, ga je via de spelerstunnel zo het veld op. Een foto in de dug-out of in de persruimte zal het goed doen op Facebook!

De kathedraal van Glasgow

Wat te doen in Glasgow - sla zeker een bezoek aan de kathedraal niet over

Voor velen een must see als je de stad bezoekt. Waar je ook staat, deze kathedraal is overal vandaan te zien. Het is niet de enige kathedraal in Glasgow, maar ik vind het wel de mooiste. De glas in lood ramen zijn prachtig. De kathedraal is gratis te bezoeken. Let wel op, zondag is de kathedraal alleen in de middag geopend.

Festivalstad Glasgow

Glasgow is één van de culturele hoofdsteden van Europa. Er is letterlijk iedere maand wel een festival in de stad. Een handig overzicht daarvan kun je terugvinden op de website whatsonglasgow.co.uk Van comedy-festival tot whisky-festival, er zit vast iets leuks voor je bij.

Openbaar vervoer in Glasgow

Met maar liefst 1 metrolijn is het toch wel een heel handig vervoersmiddel. De metrolijn heeft 15 haltes en de treinen zijn heel smal en klein. Ik als 1 meter 95 lange slungel moet oppassen dat ik mijn hoofd niet stoot, maar mocht je in Glagow zijn, is het wel leuk om een keertje te doen. Tickets voor de metro zijn goedkoop. Ik raad je aan een dagticket of een weekticket te kopen, een dagticket kost £2.80 en een 7-daags ticket kost £13.00. Kinderen onder de 16 jaar krijgen ongeveer 50% korting. Door de stad rijden veel bussen, tickets voor deze bussen koop je bij de buschauffeur. Let goed op dat je wat kleingeld meeneemt, je kunt namelijk alleen contant betalen. Je kunt ook dag- en weektickets kopen.

Hoe kom je in Glasgow?

Eenvoudig, met de overtocht IJmuiden – Newcastle van DFDS kom je aan in de meest Noordelijke plaats van Engeland. Vanuit Newcastle is het ongeveer 2,5 uur rijden naar Glasgow.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie