Gezellig shoppen met de kids doe je in Newcastle

Met kinderen naar Newcastle

Wil jij weten waar je het beste kunt shoppen met de kids in Newcastle? In deze blog geven we je 5 tips waar zelfs de kinderen enthousiast van worden.

1. Disney Store

Wie houdt er nou niet van Disney? In deze officiële Disney winkel vind je speelgoed, collectables en kleding van jouw favoriete Disney figuur. Veel merchandise is exclusief en kun je niet in de reguliere speelgoed winkel kopen. Ook is er regelmatig uitverkoop, dus check de website (www.disneystore.co.uk) van te voren en sla ter plaatse je slag voor een verjaardag of de december-maand!

De Disney Store is gevestigd in Eldon Square Mall

2. Build-a-Bear

Build-a-Bear is een superleuk concept overgewaaid uit de US. Het principe is als volgt: je kiest een leuke knuffel en customizet deze naar eigen wens. Zo kun je kiezen voor een ‘basic’ knuffel (een beertje), een ‘seizoens’ knuffel (een schattig winters rendiertje) of een knuffel volgens thema (zoals My Little Pony, Pokémon, Star Wars etc.). Vervolgens mag je de knuffel helpen vullen en voeg je een hartje, geluidseffect en/of geurtje toe en natuurlijk is er ruime keuze aan kleertjes. Uiteraard hoort hier een ‘geboorteakte’ bij en neem je als trotse ouder je knuffel mee in zijn of haar eigen huisje.

Een Build-a-Bear winkel (https://www.buildabear.co.uk) vind je op de bovenste etage van Fenwick of in het intu Metro Centre in Gateshead.

3. Fenwick

Met de kinderen shoppen in Newcastle

In het stadcentrum (aan Northumberland Street) vind je het Engelse warenhuis Fenwick, vergelijkbaar met de Bijenkorf in Nederland. Op de bovenste verdieping is het een paradijs voor kinderen. Behalve de Build-a-Bear winkel is er een grote speelgoedafdeling, waar alle bekende merken terug te vinden zijn. Tevens vind je op deze etage een ruime collectie aan kinderkleding met merken zoals Ralph Lauren en Tommy Hilfiger. En als je dan toch op dreef bent, kun je bij Northside Diner een heerlijke hamburger of een ouderwetse milk shake nuttigen.

4. HMV

HMV heeft alles op het gebied van film, muziek en gaming. Of je nou op zoek bent naar de nieuwste CD van Ed Sheeran of een ‘special edition’ van de film Paddington… HMV heeft het! Tevens vind je in deze speciaal zaak een groot assortiment aan merchandise en boeken.

HMV is gevestigd in Eldon Square Mall.

5. Toys R Us

En tot slot, als je de kids echt wilt verrassen dan ga je naar Toys R Us in het winkelcentrum intu Metro Centre. Toys R Us is te vergelijken met een AH XL, maar dan op speelgoedgebied. Van de nieuwste Lego collectie tot aan de coolste schoolschriften en van Barbie met zeemeerminnenstaart tot een Fisher Price grasmaaier; het aanbod is enorm. Als je het hier niet vindt vind je het nergens!

Met de kinderen naar Newcastle

Tip: boek nu een Familie MiniCruise naar Newcastle en de kids varen gratis mee! Je boekt deze MiniCruise al vanaf €59 p.p. en reizen kan ook in de voorjaarsvakantie.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie