Wat te doen in Cornwall?

Wat te doen in Cornwall

Cornwall is leuk, heel leuk zelfs! Cornwall is het meest zuidwestelijke punt van Engeland. Er is in Cornwall een zacht zeeklimaat wat er voor zorgt dat in Cornwall subtropische planten als palmen en kamerplanten groeien. Cornwall wordt gekenmerkt door zijn ruige en onrechte landschappen. In dit artikel worden een aantal activiteiten besproken die er in Cornwall te doen zijn.

Wat te doen in Cornwall?

  • Getijdeneiland St. Michael’s Mount bezoeken
  • Je verwonderen over het mooie Eden Project
  • Een strandwandeling maken bij St. Ives
  • Genieten van een voorstelling in openluchttheater Minack
  • Tintagel Castle bezoeken
  • Naar de bijzondere St. Just in Roseland Church

St. Micheal’s Mount:

St. Micheals Mount is gelegen op een getijdeneiland. Dit houdt in dat het eiland met eb bereikbaar is over land en moet vloed het eiland omringd wordt door water. Het eiland is gelegen voor de kust van Cornwall. Op staat een groot fort die je ook kunt bezoeken. Dit sterke fort wist onder andere stand te houden tegen de Spaanse Armada. De Spaanse Armada was de “onoverwinnelijke vloot” van Spanje waarmee zij vochten tegen de Engelsen. Vanaf het ontstaan van dit Eiland was dit een echt pelgrimsoord. Door de grote geschiedenis van dit eiland is dit een interessant eiland om te bezoeken. Er wonen momenteel nog 30 mensen op het eiland die samen een kleine gemeenschap vormen. Als het eiland bezoekt, kun je een kijkje nemen in de tuinen, het dorp en het kasteel. Elke dag, behalve op zaterdag, worden er tours gegeven op het eiland.

Het Eden Project

The Eden Project

Het Eden Project is een geweldige plek om te bezoeken wanneer je in Cornwall bent. Het Eden Project wordt door sommigen zelfs het achtste wereldwonder genoemd. Het Eden Project is een botanische tuin en geeft onderdak aan het meest gevarieerde regenwoud in de wereld. De indrukwekkende koepelarchitectuur van de kassen maakt Eden uniek.  Eden is een thuis voor duizenden planten en bloemen. Naast de onderdak die Eden biedt aan alle flora, is Eden ook onderdak voor prachtige beelden en kunst. Het Eden project is niet alleen mooi uitje, maar ook een leerzaam uitje. Zo zijn er interactieve leercomputers waarmee Eden haar kennis kan overdragen aan de bezoekers. Voor degene die wat avontuurlijker zijn, is er een 660 meter lange kabelbaan waarmee je over de Edenkoepels kunt zweven. Met deze kabelbaan heb je het gevoel dat je Eden bekijkt door de ogen van een overvliegende vogel. Ook heeft Eden verschillende restaurants met streekgerechten en andere lekkernijen. Voor alle activiteiten kun je zelf ook een kijkje nemen op de Eden website.

De baai van St. Ives

St. Ives

Mocht je in Cornwall zijn, dan moet je zeker een bezoekje nemen aan het plaatsje St. Ives. Het plaatsje is van oorsprong een vissersdorp en was vroeger ook financieel afhankelijk van de vis. St. Ives is een prachtige kunstplaats gelegen aan de Keltische zee. Je kunt de prachtige stranden van St. Ives bezoeken. Met slechter weer kan je de Tate St. Ives bezoeken, dit is een kunstgalerij van moderne Britse artiesten een persoonlijke link hebben met St. Ives. Ook kun je een bezoekje brengen aan de Leach Pottery, een oude pottenbakkerij waarvan het oude gedeelte een museum gemaakt is. Je kan een bezoekje brengen aan dit museum en je kan hier de kunsten kopen of zelf een workshop volgen. 

Tintagel Castle bezoeken

In het westelijke gedeelte van Cornwall vind je de ruïnes van Tintagel Castle. Deze indrukwekkende ruïnes op het schiereilandje Tintagel zijn te bereiken via een brug over de enorme rotsen. Het bezoeken van Tintagel vergt de nodige inspanning. Je zult af en toe aardig moeten klimmen en dalen, maar deze moeite is het zeker waard.

Naar de bijzondere St. Just in Roseland Church

Deze zeer bijzondere plek is zeker een aanrader bij een bezoek aan Cornwall. De sfeer is zeer rustgevend en de tuin is prachtig en voelt subtropisch aan. De kerk is schitterend en de locatie van de kerk zul je na het zien ervan niet snel meer vergeten.

Nog een extra tip voor de zomer! Het Minack Theatre:

Het Minack Theatre is een ontzettend mooi openlucht theater aan de kust. Dit is het meest bekende openlucht theater van Engeland. Het theater is prachtig doordat het is uitgekerfd in harde granieten kliffen. Vanaf het theater het je uitzicht op de Atlantische oceaan en op de witte krijtmuren van de kliffen. Van mei tot september zijn hier iedere dag voorstellingen waar je kaartjes voor kunt krijgen. Deze voorstellingen worden vooral ’s avonds met zonsondergang uitgevoerd. Dit is dan een ontzettend mooi beeld omdat de zon tijdens de voorstelling zakt in de zeespiegel. Overdag kan je het Minack Theatre ook bezoeken. Er is een café en er zijn tuinen waar subtropische planten en bloemen groeien.

In Cornwall zijn naast deze bezienswaardigheden nog vele andere activiteiten en bezienswaardigheden. Als je deze wilt checken, kun je een kijkje nemen hier.

De meest route gemakkelijke naar dit schitterende deel van Engeland is door een ferry te nemen van Duinkerken naar Dover. Vanaf Dover is het nog maar een paar uur rijden naar Cornwall.

FERRY DUINKERKEN - DOVER ▸


Geef een reactie