Gastvrij Schotland

Gastvrijheid in Schotland

Gastvrijheid beleeft iedereen op een andere manier. Voor de één is het de openhartigheid van een local, voor de ander is het wellicht een gezellig gesprek. Toen ik in Schotland was op studiereis merkte ik één ding, en dat is dat de Schotten excelleren in gastvrijheid.

Samen met drie collega’s was ik aan het toeren door Schotland. We reden op een kronkelweggetje nabij Loch Lomond en opeens gebeurde er iets wat alleen in films zou gebeuren. Langs de weg liep een Schot in kilt doedelzak te spelen. Wij stopten gelijk om van het schouwspel te genieten. De doedelzakspeler ging vrolijk verder en toen hij stopte vroeg hij pardoes of we met ‘m op de foto wilden. Dat sloegen we natuurlijk niet af, dus één voor één gingen we met ‘m op de foto.

Hij vertelde uitgebreid dat hij aan het inspelen was voor een bruiloft. Hij was aan het oefenen nabij een schattig landhuisje waar het bruidspaar to be over enkele minuten zou arriveren in een retro Volkswagen busje om vervolgens daar te gaan trouwen. Het was een prachtige locatie.

Na een paar minuten gewacht te hebben kwam het busje aanrijden en met de doedelzak speler voorop werden ze naar het huisje geleidt. We mochten op afstand het festijn aanschouwen. Iets wat je niet zo snel meemaakt in Nederland.

Dit was slechts een voorbeeld van de gastvrijheid die we hebben meegemaakt. Eigenlijk overal waar je komt word je vriendelijk behandeld. In hotels, restaurant, whiskydistilleerderijen en zo verder… Het mooiste ervan is dat het niet gespeeld voelt.

Ook zin gekregen om gastvrij Schotland te ontdekken? Boek nu een overtocht met 15% vroegboekvoordeel.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie