Game of Thrones filmlocaties in Groot-Brittannië

The Dark Hedges figureerden in Game of Thrones als The King's Road

Yes, vanavond is het dan ein-de-lijk zover: de start van seizoen 7 van Game of Thrones! Ik zal eerlijk zijn, de hype drong behoorlijk laat tot me door, maar de afgelopen drie maanden heb ik de eerste zes seizoenen gebingewatched en nu kan ik niet wachten om te zien hoe het nu verder gaat met Jon, Daenerys, Cersei & co. Wist je dat een flink aantal scènes van de serie zijn opgenomen in Groot-Brittannië? Daarom maakte ik een overzichtje van Game of Thrones filmlocaties in Schotland en Noord-Ierland.

Let op: deze tekst bevat spoilers!

Schotland – Doune Castle

Dit kasteel ken je wellicht ook wel van een andere bekende serie: Monty Python. Shots van de buitenkant van Doune Castle figureerden in een pilot-aflevering als Winterfell in Game of Thrones.

Game of Thrones filmlocaties in Noord-Ierland

Fans van Game of Thrones zouden echt een keertje naar Noord-Ierland moeten afreizen. Daar vind je namelijk niet minder dan 19 locaties die een rol speelden in de serie. Voor een compleet overzicht verwijs ik je graag naar dit handige kaartje, maar ik neem je hieronder vast mee naar een aantal highlights:

Pollnagollum Cave

Weer opstaan uit de dood, dat kan prima in Game of Thrones! Pollnagollum Cave is in de locatie de serie waar Beric Dondarrion zich schuilhoudt. Je herinnert je wellicht zijn gevecht met The Hound, waarna hij weer tot leven wordt gewekt door Thoros of Myr.

Binevenagh

Hier wordt Daenerys gered door haar draak Drogon, nadat ze uit Meereen zijn weggevlogen.

Portstewart Strand

Onderweg naar Doran Martell komen Jaime Lannister en Bronn een groep soldaten tegen. De grassige duinen waarop ze deze soldaten in de pan hakken, zijn deze.

Ballintoy

Deed in de serie dienst als de stad Pyke en is onder meer te zien wanneer Theon weer thuiskomt na zijn verblijf in Winterfell.

The Dark Hedges

The Dark Hedges figureerden in Game of Thrones als The King's Road

Waarschijnlijk één van de meest iconische Game of Thrones plekken in Noord-Ierland. The Dark Hedges zie je in de serie in verschillende scènes terug als The King’s Road.

Murlough Bay

Deze locatie wordt zelfs twee keer gebruikt in de serie. Je ziet de baai verschijnen in shots waarin Yara en Theon rond the Iron Islands rijden, maar ook de scène waarin Tyrion Lannister en Jorah Mormont worden meegenomen nabij Slaver’s Bay, is hier geschoten.

Caves of Cushendun

Wanneer Melisandre bevalt van Stannis’ baby (nou ja, baby…) gebeurt dat in een grot die onder Storm’s End zou moeten liggen. Deze grot dus.

Carncastle

In de pilot-aflevering van Game of Thrones, onthoofd Ned een deserteur van The Wall. Deze scène is hier opgenomen.

Magheramorne

Doet in de serie dienst als de binnenplaats van Castle Black. In de serie zie je op the achtergrond The Wall, maar verwacht die hier niet terug, deze komt namelijk volledig uit de computer.

Shanes Castle

In het eerste seizoen van Game of Thrones zit een niet zo frisse scène, waarin the Mountain tijdens een toernooi een paard onthoofd. Die scènes zijn hier opgenomen.

Castle Ward

Castle Ward - Winterfell

In de pilot-aflevering van Game of Thrones doen de kloktoren en de binnenplaats van Castle Ward dienst als Winterfell.

Quoile River & Audleys Castle

In seizoen 2 maakt Robb Stark een deal met Walder Frey om de rivier The Trident over te steken, oftewel de Quoile River. En het kamp dat Robb vlak daarvoor opzet nabij ‘The Twins’? Die scènes werden geschoten bij Audleys Castle, dit kasteeltje vormde de basis voor The Twins, die voor de rest volledig uit de computer komen.

Tollymore Forest Park

Je kunt je vast nog wel herinneren waar Ned Stark de direwolf puppies vond? Dat was in The Haunted Forest, oftewel Tollymore Forest Park. Een relaxte plek om een middagje naartoe te gaan, kan ik uit eigen ervaring vertellen!

En, welke van deze locaties heb jij al bezocht of staan nog op jouw wensenlijstje?

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie