Ferry Good Memories – ‘Ik ontmoette mijn man aan boord’

Ferry Good Memories - Dennis ontmoette zijn man aan boord

1995 – 2015: dit jaar bestaat de route IJmuiden – Newcastle 20 jaar! Tijd om herinneringen op te halen… We vroegen onze gasten naar hun favoriete DFDS-herinnering. Vandaag: Dennis, die tijdens zijn eerste overtocht met DFDS zijn toekomstige man ontmoette.

Op 5 augustus 1999 ging ik mijn eerste trip maken richting Newcastle met mijn familie. Eigenlijk had ik op het laatste moment aangegeven dat ik niet mee zou gaan op deze vakantie, maar er was echter iets dat mij een zetje in de rug gaf. Iets zei ‘ga nu maar’. Dus uiteindelijk toch maar de auto ingestapt.

De Admiral of Sscandinavia, lag al klaar in IJmuiden. Bij binnenkomst in de lounge zat daar een jongen samen met zijn oma en voor het eerst in mijn leven kreeg ik de kriebels in de buik. We bleven elkaar aankijken en volgen. Het was tijd voor de boot om aan zijn vaart richting Newcastle te beginnen. Op dat moment waren wij elkaar even uit het oog verloren maar niet voor lang. In het restaurant zag ik hem weer zitten. Heel verlegen lachten we naar elkaar. Na het eten ben ik weer terug de lounge in gegaan en stond bij de bar gewoon wat rond te kijken en ja hoor… in mijn rechter ooghoek zag ik hem weer. Hij stond in de rij om een drankje te halen. Op het moment dat het zijn beurt was om te bestellen, vroeg de barman mij wat ik wilde drinken.

De heer die ik ben, liet hem voorgaan en zo ontstond het eerste gesprekje. De avond vorderde en de lounge was helemaal gevuld. Het gezelschap waar ik mee reisde had ook haar weg naar de lounge gevonden. Wij dachten dat er geen plek meer was en toen stond hij op…. precies naast hem was er nog één tafel vrij met 4 stoelen. Uiteraard ben ik naar die tafel gerend om te zorgen dat niemand hem in kon pikken. De avond ging verder en heel langzaam draaide onze stoelen naar elkaar toe en raakte we in gesprek. Tony, zoals hij heet, kwam uit Newcastle en was met zijn oma een weekend in Amsterdam geweest. We hebben de hele nacht met elkaar gepraat en er was zo een klik… ik had het nog nooit meegemaakt. Alsof ik hem al jaren kende.

Maar toen kwamen we aan in Newcastle en moesten wij afscheid nemen. Elkaars nummer gegeven en dat was het dan. Tijdens mijn vakantie hebben we veel gebeld met elkaar. Op 21 augustus ontmoette ik Tony bij de terminal in Newcastle en zijn we de stad in gereden voor een laatste drankje. Na een lang afscheid begon de Admiral aan zijn vaart terug naar IJmuiden. Eenmaal thuis hebben we elkaar veel gebeld, faxen en brieven gestuurd en eindelijk kwam er een datum dat Tony naar Nederland zou komen. Op 18 oktober 1999 landde hij op Schiphol. Op een gegeven moment kwam ter sprake dat hij niet echt gebonden was aan Newcastle dus heb ik Tony gevraagd of hij in Nederland wilde komen wonen. Gelukkig was het antwoord positief. Onze hele relatie is gebaseerd op elkaar 2x zien. We zijn dit jaar 16 jaar samen waarvan 14 jaar getrouwd.

Liefde op het eerste gezicht…. het bestaat echt!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie