Ferry Good Memories – De mooiste Moederdag ooit

Ferry Good Memories - De mooiste Moederdag ooit

1995 – 2015: dit jaar bestaat de route IJmuiden – Newcastle 20 jaar! Tijd om herinneringen op te halen… We vroegen onze gasten naar hun favoriete DFDS-herinnering. Vandaag: Aris, die zijn moeder op Moederdag meenam naar Newcastle.

Mijn moeder had nog nooit een zeereis gemaakt. Zelf had ik al een aantal keren de overtocht met DFDS met mijn eigen gezin had gemaakt (wat heel leuk was), daarom besloot ik mijn moeder uit te nodigen voor een MiniCruise! Een leuke verrassing voor moederdag in 2011.

We kregen een mooie zeezichthut helemaal voor op het schip met een fantastisch uitzicht! Bij het vertrek uit IJmuiden konden we de bemanning op het voordek de trossen los zien gooien en kon onze vaartocht beginnen.

Het weer werkte prima mee, en nadat we de pieren waren gepasseerd lag de open zee voor ons. In het Lighthouse Café een lekkere kop koffie gedronken en daarna zochten we de Columbus Club op. Live muziek, goede sfeer, en een lekkere champagne om onze reis te vieren! De volgende morgen zagen we vanuit onze hut de Engelse kust. Het zonnetje bescheen de ingang van de rivier de Tyne. Misschien wel één van de leukste onderdelen van de minicruise is, als het schip de Tyne opvaart!

Na aankomst stond de dubbeldekker klaar om ons naar het centrum van Newcastle te brengen. Mijn moeder was helemaal happy toen ik met haar door Grainger Market liep. Je waant je daar echt 40 jaar terug in de tijd! Via de Millenium Bridge zijn we aan de overkant van de Tyne naar The Sage gelopen, een prachtige concertzaal! Er was op dat moment een orkestrepetitie bezig en wij mochten luisteren. Bepakt en bezakt met onze inkopen waren we net op tijd voor de laatste bus terug naar het schip. Ook de 2e avond was het eten aan boord, heerlijk en de sfeer in de Columbus Club perfect!

De volgende morgen bij aankomst in IJmuiden zei mijn moeder dat ze nog nooit zo’n leuke Moederdag had gehad…

Heb jij ook een mooie herinnering aan je overtocht met DFDS? Deel hem op ferrygoodmemories.nl

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie