Ferry Good Memories – de eerste afvaart met de Winston Churchill

Winston Churchill - het eerste schip op de route IJmuiden - Newcastle

1995 – 2015: dit jaar bestaat de route IJmuiden – Newcastle 20 jaar! Tijd om herinneringen op te halen… We vroegen onze collega’s naar hun favoriete DFDS-herinnering. Vandaag: Mayke, medewerker van onze klantenservice, die al sinds het begin van de route voor DFDS werkt. Ze haalt herinneringen op aan de komst van het eerste schip op de route IJmuiden – Newcastle, de Winston Churchill.

“Een heerlijk ouderwets schip dat je een echt maritiem gevoel gaf als je aan boord was.”

Een nostalgisch bootje op een nieuwe route

We waren al weer een poosje gewend aan Britannia Seaways voor de kant. De voormalige Tor Britannia vertrok 2 x per week naar Gotenburg. En ineens was daar de Winston Churchill, een klein bootje met een ouderwetse uitstraling. Het was maar een klein schip met 750 bedden en plaats voor 180 auto’s.

Crew aan boord van de Winston Churchill

Houten dekken en slaapzalen

Wat een verschil met de Britannia. Hier houten dekken en overdekte arcades. Ook binnen veel hout en heel veel messing op het hele schip. Een ouderwets schip dat je een echt maritiem gevoel gaf als je aan boord was.

In de prachtige eetzaal zwaaide restaurantmanager Tjerk de scepter, bijgestaan door zijn Nederlandse en Filipijnse obers. Gezellige bars met veel koper…

Ook op de hutten was niets aan te merken. Ook hier veel houten betimmering waardoor de hutten een gezellige sfeer uitademden. Hier geen slaapstoelen maar slaapzalen met 60 bedden per slaapzaal. Mannen en vrouwen door elkaar, gordijntjes aan de bedden.

Prachtige foto uit de oude doos van de Winston Churchill

Het succes doet de Winston Churchill de das om

De route is een enorm succes. We kunnen de vraag niet aan en na een jaar wordt al besloten een ander, groter schip in te zetten, met meer voertuig- en met name vrachtcapaciteit. Helaas verdwijnt Winston Churchill van het Nederlands-Engelse toneel en vaart richting Noorwegen, waar een nieuwe uitdaging op haar ligt te wachten.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie