Ferry Good Memories – van een bankje in de gang naar een luxe hut met champagne

Ferry Good Memories - van een bankje in de gang naar een luxe hut met champagne

1995 – 2015: dit jaar bestaat de route IJmuiden – Newcastle 20 jaar! Tijd om herinneringen op te halen… We vroegen onze collega’s en gasten naar hun favoriete DFDS-herinnering. Vandaag: Angelique, die in 1999 aan boord op een slaapzaal sliep, en dit 15 jaar later nog eens overdeed. Nu in een luxe Commodore hut!

“Van een bankje in de gang (1999), naar een luxe hut met champagne (2014). Ook wij hebben vooruitgang geboekt!”

In 1999 hebben we een 8 daagse rondreis gemaakt. De boot en een huurauto geboekt en verder per dag een B&B gezocht. Op de boot hadden we een stoel in de slaapzaal. Echter toen we hier ‘s avonds kwamen om te slapen was het geluid van snurkende mensen zo vreselijk dat we op een bankje in de gang zijn gaan liggen, dat beviel een stuk beter. We hebben eerst 2 dagen in Edinburgh doorgebracht waar het net festivalmaand was. We hebben het grote afsluitende vuurwerk meegemaakt (heel mooi op muziek) en zijn toen richting Inverness vertrokken. Vanuit Inverness zijn we via Loch Ness weer afgedaald. Zo hebben we een whisky brouwerij bezocht, kastelen, Hadrians Wall… Enorm genoten.

In 2014 zijn we voor 2,5 week vertrokken. Dit keer op de motor. We houden van motorrijden en we wilden graag naar de motorraces op het Isle of Man. We zijn via de Yorkshire Dales vertrokken naar het Lake District. Schitterende uitzichten! Voor motorrijders echt een uitdaging, een aantal steile wegen en ook slecht asfalt met grote gaten. Vervolgens zijn we naar het Isle of Man gevaren. Voor motorrijders is dit er echt eentje van de bucketlist. Je bent even op een andere planeet. Vervolgens zijn we nog 9 dagen door Schotland gereden. Elke nacht sliepen we ergens anders. Vanuit Liverpool zijn we naar het noorden gereden en zo naar het Isle of Skye. Echt schitterend, jammer dat de midgets soms in je helm kruipen. Daarna de Applecross pass gereden, onder motorrijders de beroemdste weg van Schotland. Vervolgens Loch Ness en vanuit Inverness richting Edinburgh vanwaar we langs de kust weer naar NewCastle zijn gereden. Schotland is voor een motorvakantie echt ideaal. Goede wegen, goed asfalt, je kan lekker doorrijden en aan het einde van de dag is er altijd wel een pub waar je kan eten en gezelligheid kan vinden. Het landschap verandert steeds en is echt schitterend. We komen zeker nog een keer terug, op de lijst staat nog het gebied ten Noorden van Inverness en de buitenste Hebriden.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie