FAQ – Wat is een cruiseferry?

king-foto-1-droneprintscreen

Bij DFDS kan je op de route IJmuiden – Newcastle en de route Kopenhagen Oslo varen met een luxe cruiseferry. Maar wat is eigenlijk een cruiseferry?

Ferry

Ferry is het Engelse woord voor pont. Een bootverbinding van A naar B en dan speciaal in de betekenis van een binnenlandse verbinding over een rivier of kanaal. Maar voor Nederlandse begrippen is een ferry een bootverbinding over zee. Een ferry is er in diverse uitvoeringen. Misschien heb je wel eens gehoord van een RoRo ferry. In dit geval worden er aan boord van zo’n schip voertuigen vervoerd. Heeft dat schip dan ook nog hutaccommodatie voor passagiers dan is dat een RoPax ferry.

Cruiseschip

Een cruiseschip is een luxe schip met hutten voor passagiers, diverse restaurants, bars, zonnedekken, bioscopen, zwembaden en eventueel een theaterzaal. Kortom een schip dat de passagier alle mogelijkheden biedt om te relaxen en te genieten terwijl ze een vaartocht maken langs verschillende havenplaatsen maken. In de diverse havenplaatsen wordt aangelegd om de cruisepassagier de gelegenheid te geven aan land te gaan en daar de locale sfeer te proeven en excursies te maken.

Ferry + Cruiseschip = Cruiseferry

Een cruiseferry is een combinatie van bovengenoemde mogelijkheden. DFDS vaart met zowel RoRo schepen, RoPax schepen als met  cruiseferry’s. Alle schepen van DFDS kunnen voertuigen vervoeren. De voertuigen rijden aan boord via de zijkant van het schip of via de boeg of de achterklep. Bovendien zijn er hutten aan boord, waarin de passagiers op de lange trajecten (b.v. IJmuiden-Newcastle) kunnen overnachten, maar daarnaast beschikken de schepen over diverse restaurants, bars, eventueel een zwembad, zonnedekken, bioscopen en een eigen entertainment-team.

ONZE CRUISEFERRY'S ▸


Geef een reactie