Familie vakantie met kinderen in Zuid Engeland

Veel families denken niet gelijk aan Engeland als ze aan een vakantie met kinderen denken. Maar het zuiden van Engeland heeft heel veel te bieden! Het is een ideale vakantiebestemming en er is veel te zien en te beleven. Breng een bezoek aan de hoofdstad Londen, ga een dagje naar het strand in zuidwest Engeland of ga naar een van de pretparken zoals Paultons Park Home, Peppa Pig World of Legoland. Zijn jouw kinderen gek op ridders en prinsessen? In Zuid-Engeland kun je ook de mooiste kastelen bewonderen. Het is een geweldige vakantiebestemming voor het hele gezin.

Londen

Een grote stad bezoeken met de kinderen? Ga dan naar Londen! Londen is enorm kindvriendelijk. Er zijn prachtige stadsparken, spannende attracties en interactieve musea. In de stad zijn een hoop kindvriendelijke hotels te vinden en de stad is gemakkelijk met het openbaar vervoer te ontdekken zodat je niet met je eigen auto door de drukke straten van Londen hoeft te rijden. Kinderen tot 11 jaar reizen gratis en de Oyster Card kun je kopen via de automaat op het station. Bovendien kun je met de Oyster Card ook korting krijgen bij veel attracties.

London Zoo

Zijn jouw kinderen gek op dieren? Bezoek dan bijvoorbeeld de Londen Zoo of het Sea Life Londen Aquarium. Of ga naar de tuinen van het Horniman Museum. De kinderen kunnen hier een speurtocht doen langs alle bijzondere bloemen en planten in de tuin.

De kust van Zuid Engeland

Langs de kust van Zuid-Engeland zijn een hele hoop kindvriendelijke vakantieparken en campings te vinden. Langs de kust zijn prachtige stranden te vinden zoals Brighton Beach, Porthcurno Beach of Polzeath Beach (hier kunnen kinderen ook surflessen volgen!)  Als je wat meer tijd hebt is Isle of Wight geweldig om naar toe te gaan. Dit is een prachtig klein eiland met mooie stranden, een dierentuin, kastelen en groene parken waar je kunt picknicken.

Isle of Wight

Als je graag naar verschillende plekken in Zuid-Engeland wilt gaan, is het handig om een 9- of 16-daagse English Heritage Pass aan te schaffen. Een 9-daagse familiekaart voor 2 volwassene + maximaal 4 kinderen kost ongeveer €75. Met deze pas heb je toegang tot meer dan 100 historische attracties inclusief Stonehenge en Dover Castle.

Kastelen en attractie parken

Het zuiden van Engeland heeft ongelofelijk veel te bieden op het gebied van kastelen. Er zijn een aantal kastelen die ook spannende kinderactiviteiten bieden. Beklim bijvoorbeeld de toren van Dover Castle, doe een speurtocht in Leeds Castle, bewandel de draken route met koptelefoon in het Windsor Castle of laat je rondleiden in het Warwick Castle met een rondleiding speciaal voor kinderen.

Dover Castle

In Zuid-Engeland zijn ook veel attractieparken te vinden. De populairste is misschien wel Legoland in de buurt van Londen. Welk kind heeft er nou niet met de populaire Lego blokjes gespeeld! Je kan hier verblijven in het magische Legoland Resort Hotel of in het Legoland Kasteel Hotel waar je een echte ridders kamer hebt.

Voor de wat jongere kindjes is een bezoek aan Paultons Park Home of Peppa Pig World een aanrader. Er zijn nu twee nieuwe attracties geopend! Je kind zal een onvergetelijke dag hebben.

Wil je ook graag met kids naar Zuid-Engeland? Neem je eigen auto of camper mee en boek hier je overtocht naar Dover.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie