Falkirk in Schotland: zeker doen!

Falkirk Wheel

Falkirk zal waarschijnlijk niet je eerste stop zijn wanneer je op vakantie naar Schotland gaat. Deze plaats ligt relatief ‘verscholen’ tussen de veel bekendere steden als bijvoorbeeld Edinburgh en Glasgow. En ook de populaire Schotse Highlands liggen hier niet ver hier vandaan. Dus waarom naar Falkirk gaan?

Tips van Visit Scotland

Ben je op zoek naar de bekendste highlights van Schotland, dan zal ik je er zeker niet van weerhouden om dit te doen. Maar wil je echter eens een keer iets anders, dan is Falkirk (en omgeving) zeker een bezoek waard. Ik zou een opsomming van alle attracties kunnen geven zoals je ook bij Visit Scotland kunt vinden, maar ik geef je liever twee van mijn persoonlijke favorieten:

The Falkirk Wheel

De bekendste attractie in Falkirk is The Falkirk Wheel. Een gigantische, draaiende bootlift die het Union Canal en het Forth & Clyde Canal met elkaar verbindt. Het futuristische bouwwerk lift boten omhoog tot maar liefst 24 meter (dus niet geschikt voor mensen met hoogtevrees). Zo werkt The Falkirk Wheel:

 

Bo’ness & Kinneil Railway

Mijn favoriete attractie is de Bo’ness & Kinneil Railway: een prachtig ritje met een stoomtrein. Je kunt onderweg uitstappen, de omgeving verkennen en later weer de trein pakken naar het volgende station. Bij het Bo’ness station is het Museum of Scottish Railway gevestigd: het grootste treinmuseum van Schotland. Je vindt hier een werkelijk prachtige collectie aan oude treinen die gerenoveerd zijn of gerenoveerd worden.
Bo’ness & Kinneil Railway

The Kelpies

Zie jij Falkirk ook meestal over het hoofd als je onderweg bent naar bijvoorbeeld het Winnock Hotel of Airth Castle Hotel? Met de komst van twee gigantische, 30 meter hoge paardenhoofden ‘The Kelpies’ zal dat vanaf medio april een stuk minder makkelijk gaan:

Ga jij naar Falkirk tijdens je volgende bezoek aan Schotland?

VAKANTIE NAAR SCHOTLAND ▸


Celest

Geplaatst door

Functie: Head of Campaign Management

1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Ja wij zijn al een keer in Falkirk geweest. Het was alleen tegen de avond en toen gingen er geen bootjes meer. Maar ze lieten de sluis wel draaien.
    Van de zomer gaan we er weer heen.
    Prachtig.

Geef een reactie