Engeland.. zoveel prachtige natuur en zo dichtbij!

Een land vol met prachtige, ongerepte natuur, glooiende bergen, pittoreske dorpjes en een eindeloze kustlijn. We lijken het soms te vergeten, maar Engeland heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een geweldige (natuur)vakantie. En slechts op een nachtje varen van Nederland!

Een zee aan mogelijkheden

Engeland, het grootste land in Groot-Brittannië en ruim drie keer zo groot als ons kikkerlandje, is verdeeld in regio’s die stuk voor stuk verschillende landschappen herbergen. Zo is Cornwall, waar ik zelf vooral fan van ben, gelegen in het zuidwesten, vooral bekend vanwege de idyllische badplaatsen (St. Ives!), rotsige kustlijnen en ruige kliffen. Tevens vind je hier in het zuiden ook de bekende, prachtig witte krijtrotsen van Dover. In het oosten vind je voornamelijk wat vlakkere, serene landschappen. Als mooiste wandellocatie in Engeland wordt vaak het Lake District als een van de eerste genoemd, ook door de Britten zelf! Deze streek vind je in het noorden, waar ook Hadrian’s Wall ligt: een van de meest populaire routes onder wandelaars in Europa. Daarnaast is het Peak District, gelegen in Centraal Engeland en gekenmerkt door woeste landschappen, kalksteenheuvels en zelfs grotten, een graag bezocht gebied. Kortom, of je nu houdt van stille meren, golvende groene heuvels of juist hoge rotsen, er is voor ieder wat wils! 

Op ontdekking

Hoewel een stedentrip naar Londen natuurlijk ook een geweldig idee is, heeft Engeland nog veel meer te bieden. Van hoge, ruige kliffen en witte zandstranden tot lieflijke vergezichten en vriendelijke dorpjes. Laat je verrassen!

En na een dagje wandelen, wil je niet nog hoeven na te denken over waar te overnachten of wat de gezelligste plek is voor een welverdiend biertje. Hillwalk Tours regelt daarom alles tot in de puntjes, zodat jij alleen maar hoeft te genieten! Hillwalk Tours organiseert duurzame wandelvakanties in heel Groot-Brittannië, variërend van rustige tot uitdagende tochten. Geschikt dus voor zowel solo-reizigers, families, groepen of met je lover. Je kunt het zo avontuurlijk maken als je zelf wilt! Let’s go!

Dit gastblog werd geschreven door Linda van Hillwalk Tours.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie