De eerste keer op MiniCruise – wanneer gaan we weer?

Voor de eerste keer op MiniCruise naar Newcastle

Als nieuw lid binnen de DFDS familie ga je natuurlijk mee op MiniCruise! En om alle in’s en out’s gegarandeerd te kunnen zien hebben wij er een 4-daags tripje van gemaakt met een extra hotelovernachting in hartje stad! Een schot in de roos, want hee, wat is Newcastle een ontzettend leuke stad!

Aan vakantiegevoel geen gebrek

Vrijdag einde van de middag, Hollands weer, storm, wind en regen, daar gaan we! Weer of geen weer, aan vakantiegevoel geen gebrek! Eerst op zoek naar onze hut, deze is niet heel groot, wel netjes, schoon en met uitzicht op zee. Tijd voor een drankje en op naar het buffetrestaurant. Keuze in overvloed, allemaal even lekker, en ik als echte zoetekauw kan bij de toetjes helemaal los! De live-muziek in de Columbus bar nodigt uit en hier zitten we tot in de late uurtjes. Volgende ochtend uitgerust aan het ontbijt en rond 9 uur (Engelse tijd) uur zetten we – met lichte zeebenen – voet op Engelse bodem. Paspoortcontrole, hup in de bus naar Newcastle en nog geen half uur later staan we midden in de stad.

Ik wil ALLES zien!

Onze eerste indruk is gelijk fantastisch! Wat een hippe, levendige stad is dit! Met heel veel tips van collega’s op zak gaan we op pad. En over-enthousiast als ik ben wil ik alles (!) zien! We beginnen met een wandeling langs de Tyne en lunchen bij Pitcher & Piano’s, een super hip restaurant ter hoogte van de Millennium Bridge. Hier recht tegenover ligt het Baltic museum, we gaan naar de bovenste verdieping en genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Onze volgende stop is de overdekte Grainger Market en ‘s avonds eten we bij The Botanist in Monument Mall. Alleen voor het interieur moet je hier al naar toe, een gigantische boom met daaromheen een grote bar is het stralende middelpunt. Tel daarbij op heerlijk eten, waanzinnige cocktails, live muziek en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijk avondje uit! Voor je het weet is het veel te laat en heb je zere voeten…

Zondag – markt langs de Tyne

We slapen in het Holiday Inn Express hotel. Een goed hotel dichtbij het centrum, alle kamers zijn net gerenoveerd. Na een prima ontbijt de volgende ochtend vervolgen we ‘ons programma’. Ik had de tip gekregen naar de zondagsmarkt te gaan langs de Tyne. Zonnetje in je gezicht, slenteren langs de kraampjes met allerlei etenswaren en handgemaakte producten, heerlijk om de dag zo te beginnen. We trakteren onszelf op een lunch en al snel is het tijd om terug te gaan naar het schip. We gaan aan boord van ‘de King’ en reserveren een tafel in het Steakhouse (aanrader, wauw!) en sluiten af in de Columbus Bar.

Wanneer mogen we weer?

De volgend ochtend staan we buiten, voorop het observatiedek, we hebben het mooiste weer van de wereld. We zijn d’r weer hoor, terug in de haven van IJmuiden. Wat heeft deze MiniCruise naar Newcastle ons verrast, geen ‘saai provinciestadje’ zoals ik het mij gekscherend had voorgesteld, maar oprecht een super hippe, en vooral veelzijdige vakantiebestemming! Absoluut voor herhaling vatbaar, wanneer mogen we weer…?

Nanda Willekes – Product Coordinator

MINICRUISE NAAR NEWCASTLE ▸


1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Haha leuk Nanda dat je zo’n enthousuast verslag hebt gemaakt. Het klinkt nu veel leuker dan ook ik had gedacht. Wie weet gaan we dit ook eens doen en dan kom ik ff bij je op de thee voor alle ins ennouts

Geef een reactie