Old Churches House in Dunblane – een ’pareltje’ te midden van Schotland

Old Churches House Hotel in Dunblane

In al die jaren dat ik voor DFDS werk ben ik door alle uithoeken van Schotland getrokken en heb erg veel verschillende streken verkent en beleefd. Ook al veel van de rest van de wereld gezien, maar…. ben en blijf een enthousiast Schotland-ganger! In mijn opinie een van de mooiste landen ter wereld. Afgelopen najaar ben ik op zoek gegaan naar een bijzonder verblijf en is het gelukt om dit ‘pareltje’ in het Hart van Schotland te contracteren. Wat maakt dit verblijf zo speciaal?

De geschiedenis siert het verblijf in Schotland

Het hotel is gevestigd in een oud historisch pand waar vroeger de Scottish Church House huisde. Helaas kon de Church of Scotland het niet langer financieel onderhouden en hebben zij dit prachtige gebouw van de hand moeten doen.

Sommige delen van het hotel zijn al 300 jaar oud. De oude gebouwen zijn volledig verbouwd en voldoen aan alle eisen van de 21e eeuw. Alle 11 kamers zijn modern ingericht met smaakvolle Schotse details. De kamers kijken uit op het centrale plein van Dunblane recht tegenover de imposante 12e-eeuwse kathedraal. De indrukwekkende kathedraal is (GRATIS) te bezichtigen en voorzien van een Nederlands (!) orgel.

Het Old Churches House hotel is centraal gelegen in het dorpje Dunblane net onder de rook van Stirling en Edinburgh, de perfecte uitvalsbasis! Zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan deze bruisende steden. De trein is 5 minuten lopen vanaf het hotel en rijdt rechtstreeks naar Stirling & Edinburgh.

Het pittoreske dorpje Dunblane

In het dorpje zelf vind je winkels, restaurants en naast het hotel een traditionele pub. Voor een lekker kopje koffie/thee of iets sterkers zoals een traditionele pint of een smaakvolle whisky. Hier maak je snel contact met de lokale bevolking die altijd in zijn voor een praatje. Wat ook zeker een aanrader is, is het gezellige restaurant van het hotel (met uitzicht op de kathedraal) waar je kunt genieten van écht Schotse streekgerechten.

Whisky hoort bij een Schotse reis!

Niet te missen is de prachtige whisky distilleerderij Deanston op 10 minuten rijden van het hotel in het plaatsje Doune. Schitterend gelegen te midden van de Schotse heuvels, bossen en rivieren. Deze 180 jaar oude katoenfabriek huisvest een nog werkende whisky distilleerderij. Bij mijn bezoek in het visitor centre genoot ik van de geluiden en geuren van deze kleine, nog op eigen kracht werkende stokerij, waar zij hun eigen whisky maken en bottelen. (zonder hulp van grote multinationals).

OLD CHURCHES HOUSE HOTEL ▸


Ilona

Geplaatst door

Functie: Product & Yield executive

Geef een reactie