Een kijkje in de keuken van een schip…

Een kijkje in de keuken van een schip

Lekker eten is belangrijk tijdens je vakantie. En dus staat kwalitatief goed eten hoog bij ons in het vaandel. Jaarlijks eten zo’n 300.000 mensen aan boord in één van de drie restaurants op onze overtocht van IJmuiden naar Newcastle. In het 7 Seas buffetrestaurant kunnen zo’n 300 mensen tegelijkertijd aanschuiven. In beide à la carte restaurants is plaats voor ongeveer 70 mensen.

Veel mensen die op dezelfde tijd eten betekent topdrukte in de keuken. Op uitnodiging van KING Seaways nam ik een kijkje in de keuken (of eigenlijk in de kombuis, zoals een scheepskeuken officieel wordt genoemd). Kijk je met me mee?

Nieuw op het menu – tapas!

In de keuken wordt het eten bereid voor alle drie de restaurants. Een groepje is gespecialiseerd in koude voorgerechten, weer een ander is verantwoordelijk voor de sizzling steaks en zo heeft iedereen een eigen taak. In totaal staan er op een avond zo’n 10 mensen in de keuken te koken voor ongeveer 500 gasten. Alles staat onder de strakke regie van de Chef d’Cuisine.

Hij is ook degene die de menukaart ieder kwartaal vernieuwt. Voor de komende maanden heeft hij wereldse tapas ontwikkeld voor het Blue Riband restaurant. Jullie zijn uiteraard welkom de komende maanden om deze te komen proeven!

Op onderstaande foto’s krijg je een beeld van de koeling, voorraadkast en keuken. Dagelijks wordt de voorraad aangevuld met  verse producten die in Nederland worden aangeleverd. De vangst van de dag komt ongetwijfeld uit de IJmuidense haven.

Druk aan het werk in de keuken van KING Seaways

Elke ochtend een ovenvers ontbijt

Leuk is ook de eigen bakkerij. Aan boord van KING Seaways hebben we een vrouwelijke bakker. ’s Ochtends is ze al rond vier uur in de bakkerij te vinden. Naast vers brood maakt ze ook de overheerlijke Danish. Wanner het schip ontwaakt, zit haar werk erop. Het ovenverse ontbijt is klaar.

KING Seaways heeft een eigen bakkerij aan boord

Wat is jouw favoriete gerecht in onze restaurants aan boord?

Heb jij weleens gegeten in één van onze restaurants? Mijn favoriet is de Beef Tenderloin in het Explorers Steakhouse, en dan het chocolade dessert in het Blue Riband. Ben benieuwd naar jullie voorkeur!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie