Een dag in het leven van de bakker aan boord

Bakker Vidal aan het werk in de bakkerij van DFDS

Als je wel eens bij DFDS aan boord bent geweest, is het je vast opgevallen: het brood is er altijd supervers. Geen wonder, het wordt elke dag vers gebakken in onze eigen bakkerij! Bakker Vidal neemt ons mee voor een kijkje achter de schermen.

Onze gasten vinden het lastig te geloven dat er een echte bakkerij aan boord is. Is deze net zo goed uitgerust als een gewone bakkerij aan land?

Jazeker! Er is natuurlijk wel een klein verschil: onze vloer gaat wel eens een klein beetje op en neer, haha! Net als in een gewone bakkerij begin ik ’s nachts met bakken voor de ontbijtbroodjes. ’s Middags ga ik nog een keer aan de slag, voor het bakken van brood voor bij het diner.

Kun je iets meer vertellen over de bakkerij aan boord?

Natuurlijk! Ik run de bakkerij zelf, de ingrediënten komen uit Nederland en Denemarken. Ik bak dagelijks onder andere baguettes, Italiaans brood en tien verschillende soorten zoete broodjes. Voor het diner bak ik ook pizzabodems, olijven- en tomatenbrood. Lekker veel afwisseling dus! Het type brood wat we bakken verschilt overigens per seizoen.

Wat is je persoonlijke favoriet?

Op dit moment is dat het brood dat ik bak in de steenoven. De steenoven is nieuw aan boord en brood dat je daarin bakt smaakt echt fantastisch!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie