Een dag aan boord van FREESIA Seaways

Aan boord van FREESIA Seaways

DFDS is een groot bedrijf met jaarlijks veel reizigers die genieten van het varen op zee. Naast onze vele passagiersroutes hebben we ook vrachtroutes. Collega Marie Dhaese heeft een kijkje ‘backstage’ op de FREESIA Seaways genomen op de route Gent – Gotenburg en heeft hier een bijzonder verhaal van gemaakt.

“Ik voelde me meteen thuis”

Wat me het meest bij zal blijven is de vriendelijke sfeer aan boord. Van dag één gaf de crew me een warm onthaal. Ik voelde me gelijk thuis op dit gigantische schip. De crew liet me mijn bescheiden, maar oh-zo knusse hut zien.

Mijn eerste dag op de FREESIA Seaways was op een zondag, de rustdag van de crew. Dit gaf me de mogelijkheid om het hele schip te ontdekken, alleen ik met mijn camera. Wat me overrompelde was de grootsheid van de zee.

Het prachtige uitzicht vanaf de brug was echt de moeite waard. Tijdens de reis betrapte ik mezelf dat ik er vaker naar toe ging voor nog een kijkje. Tijdens onze maaltijden in de kantine werden we getrakteerd op heerlijke Danish en Zweedse gerechten bereid door de chef.

Aankomst in Gotenborg

Aankomst in Gotenburg

Na ongeveer 32 uur varen kwamen we aan in Gotenburg. Hier namen twee crewleden me onder hun hoede en lieten ze met het werk zien wat ze op een normale werkdag doen. Van hun dagelijkse check van de grootste motor in het diepste punt van het schip tot het gooien van de trossen.

Toen de crew hard aan het werk was ben ik kort in Gotenburg geweest. Een pittoreske stad die erg leuk is om te bezoeken. Een korte tijd later moest ik terug aan boord om weer terug te gaan naar Gent.

Helaas is de reis weer afgelopen

Ik vond het erg jammer dat dit avontuur alweer tot een einde kwam. Ik heb in ieder geval volop genoten van de kalmte van de zee en de crew gaf me heerlijke Zweedse chocolade als afscheidscadeau.

“OOK AL GING IK EEN PAAR DAGEN VAN HUIS, HET VOELDE OF IK EEN STUKJE ZWEDEN MET ME MEE KON NEMEN”

BEZOEK DFDS.NL ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie