Edinburgh – must-see tips van onze fans

Edinburgh - Calton Hill

We love Edinburgh! En onze fans ook, toen we op Facebook om tips vroegen. Dit zijn de beste tips van onze Facebook-fans voor een bezoek aan Edinburgh.

Fiona – The Real Mary King’s Close

Een spannende tour onder begeleiding van een gids, ónder de Royal Mile.

Lysanne – duik een pub in

Het is leuk om gezellig in een pub aan te schuiven, hier krijg je echt wat mee van de Schotse cultuur/sfeer. En je hebt gelijk een plek om te schuilen mocht het slecht weer zijn! Jamie’s Italian is zeker een aanrader om eens lekker te eten. Verder is alles goed te doen op de voet en kan je heerlijk door de stad heen slenteren.

Jim –  Holyrood Palace & Edinburgh Castle

Edinburgh tip: Holyrood Palace

Het Schotse verblijf van de Queen of England als ze in Edinburgh verblijft. Of bezoek het zeer mooie Edinburgh Castle. Tip van Ruth: ga vroeg!

Brigitte – Nationaal Museum, High Kirk en Heart of Midlothian

Als het heel slecht weer is kan je een bezoek brengen aan het Nationaal Museum aan Chambers Street, entree is gratis. High Kirk of Saint Giles is een prachtige kathedraal ongeveer halverwege de Royal Mile, de oudste gedeeltes dateren van begin 12de eeuw. In de 14de eeuw is het door de Engelsen verwoest maar de Schotten hebben het herbouwd. Er is een groot raam gewijd aan Robert Burns en er staat een standbeeld van John Knox die er het laatst predikte eind 16de eeuw.

Heart of Midlothian, naast de kathedraal aan de kant van de Mile vind je een van keien gemaakt hart, deze ligt precies op de plek waar vroeger de Tolbooth stond, vroeger een stadsgevangenis en executieplaats, het kan zijn dat je mensen erop ziet spugen, zij laten hiermee zien hoezeer ze de plek verachten. 

Marianne – Hop on, Hop off

Gewoon, lekker toeristisch met zo’n rode bus door de stad, leer je veel van! 

Pietsje – Scott Monument

Je kunt naar de top klimmen voor een prachtig uitzicht.

Dirk – Calton Hill

Calton Hill in EdinburghEen korte klim naar Calton Hill voor dit prachtige uitzicht!

Marry – genieten!

Gewoon genieten van de sfeer, picknicken op het gras, met uitzicht op Edinburgh Castle!

Dennis – Gilmerton Cove

Gilmerton Cove ligt buiten het centrum en alleen op afspraak maar zeer de moeite waard! 

Margriet – Royal Mile

Op de Royal Mile, voor het kasteel in het winkeltje rechts, kun je onderin zien hoe ze Schotse stoffen weven! Tip van Ton: eerst de Royal Mile en dan het Whisky museum. NOOIT andersom 😉

Geert – Arthur’s Seat

Beklim Arthur’s Seat! Een pittige klim maar het uitzicht over de stad is hier prachtig.

Martha – de Harry Potter pub

The Elephant House

The Elephant House – de pub waar J.K . Rowling de eerste hoofdstukken van Harry Potter geschreven heeft.

Frank – Holiday Express Hotel

Als je gaat, logeer dan in het Holiday Express Hotel. Een modern hotel van 13 in een dozijn, maar wel met gratis parkeren, groot winkelcentrum om de hoek (voor de regenachtige dagen), gezellig in het oude havengebied met straten vol restaurants, busstation voor het hotel om voor weinig geld zo naar Princes Street te gaan. Als je dan toch gaat, ergens halverwege is een kledingzaak met o.a. Schotse kilts en op de 2de etage een heel leuk en lekker theehuis.

Cocky – het kattencafé!

Kattencafé Maison de Moggy !

STEDENTRIP EDINBURGH ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie