Dreamland: vintage pretpark voor kleine en grote kinderen

Dreamland - attractiepark in Margate

Meer dan tien jaar lang stond in de kuststad Margate in Kent een oud en ooit prachtig pretpark te verkommeren. Maar in 2015 ging Dreamland weer open, in zijn oude vertrouwde vintage stijl. Vandaag is het een heerlijke bestemming voor kleine en grote kinderen.

De geschiedenis van Dreamland gaat terug tot 1870, maar daarmee gaan we je hier niet lastig vallen. Behalve dit misschien: in 1981 werd het park overgenomen door Henk Bembom, de oprichter van Ponypark Slagharen in Overijssel, maar dat bleek uiteindelijk geen garantie voor de toekomst. In 2005 ging Dreamland dicht en begon de snelle aftakeling. Er waren plannen om de boel plat te gooien en er huizen te bouwen, maar waar moest men met die fantastische houten rollercoaster naartoe, een beschermd monument? Een actiecomité ijverde voor het behoud van de site en de heropening van het park. En zie: die droom werd in 2015 werkelijkheid.

Terug in de tijd in Dreamland

Vandaag kun je dus opnieuw naar Dreamland, waar alles is gedaan om de sfeer van de jaren 50 en 60 te doen terugkeren. Scenic Railway, de houten rollercoaster, is in al zijn glorie hersteld en overal staan weer heerlijk ouderwetse kermisattracties. Wie start met een ritje op het reuzenrad, krijgt meteen een goed overzicht van wat Dreamland te bieden heeft en kan genieten van het mooiste uitzicht op stad en zee. Daarna: naar de botsautootjes, de draaiende koffiekoppen, de glijbaan, de paardjesmolen, het spiegeldoolhof of de vliegtuigjes. Om te eindigen: een spelletje op een ouderwetse flipperkast of een paar danspasjes in de roller disco.

Je kunt het pretpark gratis in. Kijken kost niets: je betaalt per attractie of je koopt een polsbandje waarmee je de hele dag overal op mag. Uit de luidsprekers schalt fifties- en sixtiesmuziek en sommige bezoekers kleden zich daarnaar, vetkuif incluis. Dreamland is voor de wat ouderen onder ons een prima middel om even terug in de tijd te keren en jonge kinderen houden ervan omdat ze zo de toch wel prachtige kermis van oma en opa ontdekken.

Dreamland ligt op 38 km (drie kwartiertjes rijden) van de ferryterminal in Dover. Voor meer informatie kijk je het best op de website van Dreamland. 

BEZOEK DFDS.NL ▸


Dirk Musschoot

Geplaatst door

Functie: eindredacteur bij de Belgische krant Het Nieuwsblad en schrijver

Geef een reactie