Downton Abbey in Alnwick Castle!

Downton Abbey in Alnwick Castle - Northumberland

De cast van Downton Abbey voor Alnwick Castle, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot Brancaster Castle. (foto ITV)

Alnwick Castle in Northumberland is straks ook een must-see voor de fans van Downton Abbey. De Christmas special van deze ook bij ons razend populaire tv-serie speelt zich dit jaar namelijk daar af: in een de mooiste kastelen van Noord-Engeland.

Vergeet Zweinstein, de academie voor hokus-pokus uit de Harry Potter-films. Vanaf volgend voorjaar zullen velen naar Alnwick Castle trekken omdat de Christmas special van Downton Abbey nagenoeg helemaal daar is gedraaid. Goed gezien van de hertog en de hertogin van Northumberland, die altijd wel op zoek zijn naar een manier om hun kasteel onder de aandacht te brengen. Vorig jaar nog door op het huwelijk van hun oudste dochter de prinsen William en Harry uit te nodigen (met in hun zog fotografen uit de hele wereld), dit jaar door de volledige cast van Downton Abbey naar Alnwick te laten verhuizen voor de kerstmisspecial die twee uur zal duren. Er is over de inhoud van die special nog maar weinig bekend, maar het staat wel vast dat George Clooney – de enige echte! – er een gastrol in krijgt.

Winter in de zomer

De opnames voor de kerstaflevering van Downton Abbey gebeurden afgelopen zomer en hadden nogal wat bekijks, vooral omdat hele scènes moesten worden gedraaid in een… sneeuwdecor. Wie Alnwick en zijn prachtige kasteel een beetje kent, zal zich beslist vergapen aan de mooie en tegelijk ongewone beelden. Alnwick Castle heet voor de gelegenheid Brancaster Castle en het gezelschap van Downton Abbey is er uitgenodigd op een jachtpartij door lord Sinderby, de schoonvader van Lady Rose. Volgens een persmededeling van tv-zender ITV zitten er in deze speciale aflevering onder meer een hartverscheurend vaarwel, een onverwacht weerzien en droevige herinneringen aan geliefden die er niet meer zijn … Het zijn de ingrediënten die straks weer een talrijk publiek aan het tv-toestel zullen kluisteren en u er misschien toe zullen bewegen volgend jaar toch maar even naar Alnwick Castle te gaan?

De kerstspecial wordt in Engeland uitgezonden op 25 december, om 21.00 uur (Engelse tijd) op ITV. In Nederland zal de NCRV de aflevering uitzenden, maar de omroep heeft nog niet bekendgemaakt wanneer precies.

De boeken van Dirk Musschoot zijn te koop via Bol.com

NAAR ALNWICK CASTLE ▸


Dirk Musschoot

Geplaatst door

Functie: eindredacteur bij de Belgische krant Het Nieuwsblad en schrijver

1 Reactie Schrijf een reactie

  1. De aflevering van Downton in het Alnwick Castle was prachtig.
    Dank voor uw bericht van 15 december. Dankzij dit bericht wist ik welk kasteel het was.

Geef een reactie