DFDS bouwt het grootste LEGO-schip ter wereld

DFDS bouwt het grootste LEGO-schip ter wereld

De afgelopen weken waren alle 7.000 medewerkers van DFDS druk in de weer… Met LEGO-steentjes! In alle kantoren, op alle schepen en in alle terminals werden dozen vol met witte en ‘DFDS-blauwe’ steentjes bezorgd, inclusief bouwplan. Het doel? Met zijn allen het grootste LEGO-schip ter wereld bouwen!

Op onze Facebook-pagina lieten we al zien hoe wij hier in IJmuiden aan de slag gingen met ‘ons’ deel. Nadat alle bouwsels terug waren gestuurd naar ons hoofdkantoor in Kopenhagen, werden deze verscheept naar Edinburgh. Daar werd door een team van LEGO-bouwers ons schip in elkaar gezet. En vandaag was het dan eindelijk zo ver, de onthulling!

En we noemen haar…

Bij de onthulling werd ook de naam van het LEGO-schip bekend gemaakt: Jubilee Seaways. Passend bij het 150-jarig bestaan van DFDS! Een paar feitjes over het schip:

  • 12m lang
  • 1.67m breed
  • 2.72m hoog
  • 2,860 kilo zwaar

Zelf het grootste LEGO-schip ter wereld bewonderen?

Goed nieuws: er zijn plannen om het schip naar Nederland te halen. De exacte details hierover zijn nog niet bekend, maar we verwachten dat het schip over niet al te lange tijd ook te bewonderen zal zijn in Nederland. Natuurlijk houden we je hiervan via Facebook op de hoogte!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

1 Reactie Schrijf een reactie

Geef een reactie