DFDS & ORCA steken de handen uit de mouwen tijdens de DFDS Beach Cleanup!

DFDS sponsort een deel van Beach Cleanup Tour

Op 15 augustus maakten collega’s van DFDS & ORCA samen met meer dan 200 andere vrijwilligers het stuk strand tussen IJmuiden en Zandvoort schoon, tijdens de DFDS Beach Cleanup.

Beach Cleanup Tour

Van 1 t/m 15 augustus organiseerde Stichting de Noordzee voor de vijfde keer de Beach Cleanup Tour. In twee weken werkten ‘team noord’ en ‘team zuid’ vanuit respectievelijk Schiermonnikoog en Cadzand naar elkaar toe, om  zwerfafval op de Nederlandse stranden op te ruimen. Dat is hard nodig, want wist je dat per 100 meter strand gemiddeld 375 stuks afval worden aangetroffen?

DFDS Beach Cleanup

Dit jaar staken ook DFDS & ORCA de handen uit de mouwen tijdens ‘ons’ stukje van de tour. Wij sponsorden namelijk de etappe tussen IJmuiden en Zandvoort, die voor de gelegenheid werd omgedoopt tot de DFDS Beach Cleanup. Op het stuk van 9 kilometer strand werd flink wat afval aangetroffen. Net voor de lunch werd een weegmoment ingelast. Op dat moment hadden we maar liefst 647 kilo afval verzameld! Tijdens de twee weken die de tour duurde, werd bijna 15.000 kilo afval verzameld door meer dan 2.700 vrijwilligers. Schrikbarend veel maar dat is wél 15.000 kilo afval dat niet in de Noordzee beland!

Afvalkunst

Bijzonder: van de verzamelde plastic flessendoppen (die werden tijdens de Tour apart ingezameld voor onderzoek), wordt op een later moment een kunstwerk gemaakt dat blijvend tentoon zal worden gesteld in onze terminal in IJmuiden. Natuurlijk houden we jullie hiervan op de hoogte!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie